Cum să scrieți sau să editați gratuit un fișier PDF deja creat pe Android și iPhone

Beneficiile pe care le obținem la comprimarea fișierelor Word, Excel, PowerPoint sau orice alt program sunt diferite. Dacă folosim aceste formate, ar putea fi nevoie să știm cum scrieți sau editați un PDF deja creat pe Android sau iPhone.

Una dintre principalele caracteristici ale fișierelor PDF este că acestea dimensiunea sa este mult redusă. Acest fapt permite ca un fișier PDF să fie ușor partajat sau publicat pe Facebook sau Fan Page, prin oricare dintre mediile digitale pe care le folosim în mod normal, cum ar fi internetul, de exemplu.

Cum să scrieți sau să editați gratuit un fișier PDF deja creat pe Android și iPhone
Vezi acest videoclip pe YouTube

Fișierele care sunt comprimate în format PDF, își păstrează structura, formatul și proprietățile. Ceea ce îl face o modalitate fiabilă și sigură de a încărca un fișier PDF pe un blog Blogger pentru a-l descărca sau trimite dintr-un cont în altul sau prin diferite dispozitive.

Fișierele PDF pot fi deschise pe un dispozitiv mobil Android, iOS sau PC, vizualizate și modificate pe oricare dintre aceste sisteme de operare. Deci, puteți edita și un PDF cu telefonul mobil. Fiind clar că pot stabiliți restricții privind citirea, imprimarea, editarea sau copierea acestuia. 

Din acest motiv, fișierele PDF sunt documente care pot fi partajate într-un mod sigur, sigur și sub un nivel de protecție stipulat de editorul fișierului. Totuși, este posibil să scrieți un PDF sau să completați un formular PDF de pe Android și iPhone.

Pentru a manipula aceste fișiere de pe un mobil, este necesar să aveți o aplicație concepută în acest scop. Pentru a-l descărca și instala, va trebui să plătiți un abonament care poate fi incomod pentru dvs.; deoarece este posibil să nu îl utilizați în mod constant.

Dacă nu doriți să plătiți pentru a utiliza niciuna dintre aceste aplicații, vă vom arăta cum să editați un PDF pe Android sau iPhone gratuit.

Index()
  1. Editați un PDF pe Android sau iPhone gratuit
  2. Convertiți documentul Word în PDF

Editați un PDF pe Android sau iPhone gratuit

Există diferite aplicații care vă va permite să vizualizați și să editați fișiere PDF comprimate. De data aceasta o vom face prin aplicația Word pentru smartphone.

Va trebui să descărcați Word din magazin. Gestionarea acestuia va fi aceeași în ambele sisteme de operare. Căutăm aplicația și o accesăm, va fi necesar creaza un cont gratuit, deși puteți omite această opțiune.

Apoi intrați în meniul principal și în dreapta jos selectați Deschidere. De acolo, derulați prin folderele interne până când găsiți fișierul PDF de editat. Faceți clic pe el pentru a-l deschide. Odată intrat în fișier, localizați în meniul din partea de sus o foaie cu un creion care înseamnă Editați și faceți clic pe ea.

Sistemul vă va afișa automat un mesaj care vă anunță acest lucru va converti fișierul PDF în Word și că pot exista unele schimbări. Alegeți OK pentru a continua procedura.

Dacă fișierul nu este protejat la scriere, se va deschide normal, astfel încât să puteți scrie peste un PDF deja creat. Daca, dimpotriva, este protejata, iti va arata un avertisment in partea de sus. Selectați Salvați o copie pentru a crea un duplicat al fișierului.

În partea de jos a ecranului va apărea o casetă cu extensie .docx unde puteți determina locul în care veți salva documentul și numele. Confirmați salvarea pentru a finaliza. Acum îl puteți deschide cu ușurință și edita modificările ca fișier Word.

Convertiți documentul Word în PDF

După editarea unui PDF pe Android sau iPhone prin convertirea lui într-un document Word cu pașii pe care i-am specificat mai sus, poate fi necesar să comprimați-l din nou cu modificările salvate.

Deci va fi necesar să faceți clic pe cele trei puncte care apar în partea de sus a ecranului pentru a deschide meniul de opțiuni. Dintre alternativele afișate, selectați Partajați ca PDF, pentru a face schimbarea formatului.

Se va deschide o fereastră cu o serie de pictograme pentru a partaja PDF de pe mobilul Android sau iPhone. Acesta va fi diferit în funcție de sistemul de operare pe care îl utilizați. De acolo poți salvați-l pe traseul pe care îl alegeți, trimiteți-l cuiva special sau distribuiți-l în oricare dintre serviciile pe care le-ați instalat.

Cu acești pași, puteți modifica cu ușurință un PDF de pe telefonul mobil, îl puteți converti într-un fișier Word, puteți edita conținutul acestuia și apoi îl puteți salva din nou în format PDF pentru a fi trimis către orice altă destinație.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here