Cum să găsiți procesul (procesele) care vă încetinește computerul

 • 178 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Este foarte frecvent ca un proces sau procese să încetinească un computer Windows în timp. Deși pot exista și alte cauze, cea pe care o semnalăm este de obicei cea mai frecventă. Din acest motiv, este recomandabil să efectuați o altă examinare pentru a afla cauza.

Computerul dvs. Windows începe să funcționeze încet, se întâmplă mai des decât doriți. În multe cazuri, baza problemei se află în Registry, care, în timp, acumulează date, adesea inutile și învechite, care încetinesc funcționarea computerului.

În alte cazuri, problema constă în execuția unui proces (sau mai mult de unul) care obligă hard disk-ul să fie în activitate constantă, nepermițându-i să-și îndeplinească cu ușurință cerințele noastre, precum execuția unei aplicații, vizite. către pagini web sau stocarea documentelor.

Vina este a unui proces (sau procese)

Soluția la această problemă nu este foarte complicată dacă aflăm care este procesul care încetinește hard disk-ul. După ce o faci, trebuie doar să o oprești. Dacă computerul funcționa fără probleme înainte de apariția problemei, există șanse mari ca acest proces să nu fie necesar pentru funcționarea sistemului.

Există unele aplicații care servesc la identificarea procesului (sau proceselor) care cauzează problema. Aici am vorbit deja despre Process Explorer, dar acum propunem o altă metodă.

ce să fac

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi:

 • apăsați tastele Windows + R si scrie, in fereastra care se deschide, perfmon.exe /res pentru a deschide Resource Monitor sau Performance Monitor (în funcție de versiunea de Windows). Click pe Accept. (Dacă utilizați Windows 10, faceți clic pe linkul Open Resource Monitor).
 • Pe ecranul care apare, selectați secțiunea care se referă la Disc, făcând clic pe fila corespunzătoare. Veți vedea o listă cu toate procesele, cu fișierele corespunzătoare, care citesc sau scriu pe hard disk.
 • Apăsați succesiv pe partea de sus a coloanelor care arată octeții Citire, Scriere și Total pentru a ordona procesele în funcție de consum. Luați notă de procesul sau procesele, cu fișierele lor, care arată un consum mai mare. Dezactivați acest proces, dacă sistemul permite acest lucru și verificați dacă după câteva momente hard disk-ul și-a pierdut încetineala.
 • Pentru a dezactiva procesul, faceți clic dreapta pe referință și selectați Suspendare proces. În fereastra care apare, confirmați selecția.

concluzie

În unele cazuri, va trebui să încercați mai multe procese. Vă recomand ca înainte de a-l opri, dacă nu știți ce îi corespunde, să aflați care este funcția acestuia. Pentru a face acest lucru, scrieți-vă numele în Google sau într-un alt motor de căutare de pe Internet și citiți informațiile care sunt afișate într-unul dintre rezultate.

 • 178 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here