Cum să ștergeți sau să ștergeți pentru totdeauna o bază de date MySQL

MySQL este cel mai faimos și folosit sistem de gestionare a bazelor de date pentru dezvoltarea paginilor web, giganți precum Facebook, Twitter, Wikipedia, Google și YouTube îl folosesc.

Cum să ștergeți sau să ștergeți o bază de date MySQL pentru totdeauna
Vezi acest videoclip pe YouTube

Fiind open source îi oferă o mare flexibilitate deoarece codul său de bază poate fi adaptat în funcție de nevoile particulare ale utilizatorului, pe lângă faptul că este relativ simplu de utilizat, îl fac preferatul majorității față de alți manageri de baze de date precum Microsoft Access sau Access Clipboard-ul de Google.

În timpul creării bazei de date pot apărea erori în ea și în funcție de eroare poate fi necesar să-l eliminați.

Index()
  1. Învățați să ștergeți o bază de date cu erori în MySQL
  2. Cum să ștergeți o bază de date MySQL

Învățați să ștergeți o bază de date cu erori în MySQL

MySQL vă oferă capacitatea de a gestiona, organizați și protejați-vă baza de date, pe lângă gestionarea accesului la date printr-un nume de utilizator și o parolă.

În timpul creării unei baze de date, putem primi erori, motivul este că este posibil să introducem o comandă în ea care serverul nu poate înțelege, Există multe erori pe care le putem obține, dar cele mai frecvente sunt:

  • Eroare: 1015 SQLSTATE: HY000 (ER_CANT_LOCK) Mesaj: Nu se poate bloca fișierul: (Eroare: %d)
  • Eroare: 1019 SQLSTATE: HY000 (ER_CANT_SET_WD) Mesaj: Nu se poate schimba directorul în '%s' (Eroare: %d)
  • Eroare: 1012 SQLSTATE: HY000 (ER_CANT_FIND_SYSTEM_REC) Mesaj: Nu se poate citi înregistrarea în tabelul de sistem
  • Eroare: 1014 SQLSTATE: HY000 (ER_CANT_GET_WD) Mesaj: Nu se poate accesa directorul (Eroare: %d)
  • Eroare: 1007 SQLSTATE: HY000 (ER_DB_CREATE_EXISTS) Mesaj: Nu se poate crea baza de date '%s'; baza de date există deja

Aceste erori ne pot arăta ce este în neregulă cu baza de date, dacă nu puteți bloca baza de date sau un fișier, dacă nu puteți accesați un anume director, există și erori care apar atunci când un tabel nu poate fi creat sau acest tabel sau alt element din baza de date este duplicat.

De multe ori va trebui să eliminăm baza de date astfel încât aceste erori nu afectează designul general al acestuia, astfel încât din cauza acestor erori nu trebuie să începem de la 0.

La momentul ștergerii bazei de date pot apărea și anumite erori, deci trebuie să știm să o facem corect, aceste erori pot fi:

  • Eroare: 1008 SQLSTATE: HY000 (ER_DB_DROP_EXISTS) Mesaj: Nu se poate elimina baza de date '%s'; baza de date nu există
  • Eroare: 1010 SQLSTATE: HY000 (ER_DB_DROP_RMDIR) Mesaj: Eroare la eliminarea bazei de date (Nu se poate arunca directorul '%s', eroare %d)

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, trebuie să urmăm următorii pași pentru ștergerea bazei de date astfel încât să nu primiți erori și să nu afectați funcționarea generală a programului sau a altor baze de date.

Cum să ștergeți o bază de date MySQL

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să introduceți linia de comandă sau Prompt de comandă dacă folosești Windows pe care îl poți introduce cu combinația Win+X în Windows sau prin CMD și dacă ești în MacOS trebuie să accesezi Terminal.

Deja în linia de comandă trebuie să ne logăm, pentru asta vom merge tastați mysql -u root -p. Dacă avem acces ca utilizator și dorim să citim sau să scriem în baza de date trebuie să schimbăm root cu numele de utilizator, în cazul în care serverul nu folosește locahost comanda pe care o vom folosi va fi mysql -u root -host -p , unde gazda va fi adresa IP.

Apoi scriem parola și selectăm OK. După accesarea cu utilizatorul nostru vom introduce comanda arata baza de date pentru a putea vedea toate bazele de date existente.

După ce vedem baza de date pe care dorim să o ștergem, vom introduce comanda arunca baza de date și apoi numele bazei de date. Dacă utilizați un computer Mac, trebuie să țineți cont de literele mari și mici.

Pentru a verifica dacă baza de date a fost ștearsă corect, folosim din nou comanda show database. Putem folosi comanda abandonați baza de date DACĂ EXISTĂ dacă nu suntem siguri că baza de date există sau nu.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here