Cum să eliminați spațiile goale din documente în Word - Tutorial

În procesul de lucru cu documente Word, puteți creați cantități mari de spațiu datorită manipulării extinse a documentelor, editărilor, modificărilor masive sau modificărilor generale ale formatării, creării de grafice în program etc.

Prin urmare, când vine vorba de secțiuni mici, puteți elimina cu ușurință spațiile goale, Ei bine, este o chestiune de a folosi tasta 'ștergere' de pe tastatură, dar când sunt secțiuni mari, este deja necesar să aplicați metodele care vor fi explicate mai jos.

Index()
  1. Care este modalitatea de a folosi „Găsiți și înlocuiți” pentru a elimina spațiile goale?
  2. De ce primesc spații goale în Word când justific și cum să le elimin?
  3. Care este modalitatea de a mări sau micșora spațiul dintre paragrafe?
  4. Cum puteți elimina spațiul alb când copiați și lipiți?
  5. Cum elimini spațiile care apar în interiorul tabelelor în Word?

Care este modalitatea de a folosi „Găsiți și înlocuiți” pentru a elimina spațiile goale?

Cum să eliminați spațiile goale din documente se face prin funcția de căutare și înlocuire, întrucât facilitează eliminarea tuturor spațiilor cu utilizarea unei singure funcții, în plus, acordă unele controale personalizate, precum eliminarea tuturor spațiilor rămase, lăsând astfel doar unul între paragrafe.

Se folosește făcând clic pe fila de 'Acasă a barei de instrumente', acolo localizați grupul de editare și apăsați acolo unde citați 'Înlocuiți', care va deschide, în consecință, o nouă casetă de dialog, face eliminarea în masă a spațiilor mai ușor de executat.

După deschiderea casetei, puteți continua să faceți clic pe opțiunea de 'Marca de paragraf', acest lucru va face să apară un simbol de paragraf în secțiunea Găsește ce, trebuie să lași necompletat, iar în secțiunea 'Înlocuiește cu' trebuie să dai clic pe Înlocuiește tot, astfel vei elimina spațiile goale din Word într-un mod masiv. cale.

De ce primesc spații goale în Word când justific și cum să le elimin?

Când textul unui paragraf este justificat, așa este se aliniază cu marginile laturilor, dreapta și stânga, și deși Word este obișnuit să lase spațierea inițială a caracterelor în interiorul cuvintelor, totuși ajustează distanța dintre cuvinte pentru a produce efectul de justificare.  Acum, având în vedere această problemă, Word oferă câteva opțiuni precum:

  • Cratime în cuvinte lungi: Constă în selectarea textului sau a paragrafului pe care doriți să îl modificați și, dacă este cazul, trebuie să o faceți cu tot textul. Apoi faceți clic pe 'Aspect pagină', urmat de 'Cratime' în grupul 'Configurare pagină', acolo ar trebui să alegeți 'Automat' pentru a adăuga automat cratime la textul selectat. Acest lucru face ca cuvintele lungi să fie întrerupte cu cratimă în loc să împingă întregul cuvânt la linia de jos, ceea ce creează de fapt spații albe.
  • Spațiere distribuită: În această setare, trebuie să selectați 'Manual' pentru a aproba sugestiile de script Word într-o casetă de dialog, de acolo, faceți clic pe fila 'Start' și selectați butonul 'Distribuit' din grupul Paragraf, acest lucru în consecință are ca rezultat un efect de justificare completă, în care spațiile sunt distribuite uniform atât în ​​cuvinte, cât și în caractere, fără a fi nevoie de cratime.

  • Spațiu condensat: Această reglare se realizează prin apăsare în 'Sursa tabulatorului' pentru a deschide caseta de dialog, apoi trebuie să selectați fila 'Avansat' și astfel, veți afișa un meniu cu cuvântul 'Spacing', când ați terminat, faceți clic pe Opțiunea „Condensat” și aceasta va duce la înțelegerea spațierii dintre caractere.

Care este modalitatea de a mări sau micșora spațiul dintre paragrafe?

Când lucrați la un document Word, fie pe desktop, fie din extensia sa web, ar trebui să aveți întotdeauna în vedere designul formatului pentru oferi o prezentare mai bună și nu puteți ignora spațierea dintre paragrafe, unde aveți ocazia să o măriți pentru a îmbunătăți lizibilitatea sau a o reduce.

Modalitatea de a face este să selectați textul pe care doriți să îl măriți sau să micșorați, în fila de pornire faceți clic pe opțiunile de spațiere între linii și paragraful, selectându-l pe cel mai convenabil. Aceste opțiuni nu se limitează doar la cele anterioare, dar puteți accesa caseta de dialog de proiectare pentru a vedea multe altele, inclusiv compact, îngust, deschis, moderat și dublu.  

Cum puteți elimina spațiul alb când copiați și lipiți?

Uneori se poate întâmpla ca, atunci când copiați și lipiți un text, să lase niște spații goale și, de cele mai multe ori, se întâmplă din cauza „Tăiați și lipiți inteligent”, în acest proces, Word încearcă să-și dea seama dacă să adauge sau să scadă spații textului pe care îl tăiați sau lipiți.

Prin urmare, modalitatea de eliminare a acestor spații este evitarea folosirii sau, în caz contrar, dezactivarea respectivei opțiuni, care se realizează prin intrarea în caseta de dialog 'Opțiuni pentru cuvinte' în versiunile vechi și noi, în fila „Fișier” a panglicii.

Odată ajuns în caseta Opțiuni Word, accesați caseta „Avansat” din stânga, derulați în jos până găsiți secțiunea 'Tăiați, copiați și lipiți', acolo, la sfârșit, veți vedea opțiunea de a debifa „Utilizați tăierea și lipirea inteligentă”.  

Cum elimini spațiile care apar în interiorul tabelelor în Word?

Atunci când creați un tabel în Word pentru a conține text și date, se întâmplă adesea să se creeze spații nedorite, așa că treci prin munca dificilă de a fi nevoit să modifici dimensiunea tabelului pentru a putea elimina aceste spații. Din moment ce pentru a elimina spatiile Nu este suficient să apeși șterge, in schimb trebuie sa implementezi alte solutii:

  • Reduceți manual înălțimea rândului: Plasați cursorul pe linia de jos a unui rând de tabel, când cursorul se schimbă într-un semn de linii orizontale duble cu două săgeți, puteți continua să trageți linia de jos în sus până când spațiul nedorit dispare. 

  • Dezactivați funcția „Specificați înălțimea”: Faceți clic pe crucea din partea de sus a tabelului pentru a putea selecta întregul tabel, chiar acolo faceți clic pe butonul din dreapta al mouse-ului și alegeți 'Proprietăți tabel', apoi faceți clic pe 'Rând' și debifați caseta.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here