Cum să ștergi datele inutile din WordPress și multe altele

  • 90 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

În Optimizing WordPress am vorbit, acum câțiva ani, despre cum să depanăm baza de date care acceptă site-ul nostru cu WordPress. Am explicat și arătat codul necesar pentru a elimina rămășițele unui plugin, deja total neutilizat, Conținut mai bine înrudit. (În mod similar, metoda ar putea fi aplicată pentru a nu lăsa urme ale altui sau altor plugin-uri).

De asemenea, explicăm cum să ștergeți alte meta_keys din tabel wp_postmeta, cum să curățați masa wp_commentmeta și a înregistrărilor, în tabel wp_options, care includ instrucțiuni _transient.

Cu această ocazie vom explica ce trebuie făcut pentru a elimina datele inutile wordpress, si inca ceva. Ca și în cazurile prezentate în paragraful anterior, va trebui să accesați managerul bazei de date, de obicei folosind phpMyAdmin, și efectuați în fiecare caz, a interogare SQL. Dacă tabelele instalației dumneavoastră nu au prefixul wp_ trebuie sa-l schimbi in toate locurile in care apare pentru cel care corespunde.

Ștergeți comentariile spam

Comentariile marcate ca spam pe site-ul dvs. nu apar, dar dacă nu le ștergeți, este posibil să ocupe spațiu inutil în baza de date. Aceste comentarii includ 0 în câmpul de comentarii aprobat. Pentru a le șterge, executați această interogare:

DELETE din wp_comments WHERE comment_approved = '0';

Ștergeți articolele mai vechi decât o anumită dată

Baza de date este în creștere. Ești cu tine de câțiva ani WordPress activ și ai câteva articole deja învechite, așa că doriți să le ștergeți. Aveți nevoie doar de o instrucțiune simplă pentru aceasta, următoarea interogare:

DELETE FROM wp_posts WHERE data_post < '2015-01-01 20:00:00' AND post_status = 'publish'

Dacă examinați interogarea anterioară, veți vedea că postările sau articolele care vor fi șterse sunt toate cele publicate la date anterioare ora 20:00 la 1 ianuarie 2015. Trebuie doar să faci modificările relevante ale datei și orei pentru a o adapta nevoilor tale.

Ștergeți datele lipsă din unele tabele

După ștergerea articolelor, așa cum am explicat în secțiunea anterioară, în unele tabele se vor pierde date, ceea ce nu are prea mult sens, așa că trebuie șters. Un tabel legat de wp_posts este wp_postmeta. Prin urmare, următoarea interogare ar trebui făcută după cea anterioară.

DELETE FROM wp_postmeta WHERE post_id NOT IN (SELECT ID FROM wp_posts);

Schimbați-vă parola

Deși este normal să faci această modificare în panoul de administrare WordPress, este posibil ca, din anumite motive, să nu ai acces la ea din cauza unui hack. Aceasta este interogarea de efectuat:

UPDATE 'wp_users' SETĂ 'user_pass' = MD5('PASSWORD') UNDE 'user_login' ='admin'

va trebui să te schimbi PAROLA pentru care vrei să introduci și admin după numele dvs. de utilizator, cel pe care îl aveți acum.

  • 90 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here