Cum să duplicați o postare în WordPress fără a utiliza un plugin

  • 11 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Multe articole au o anumită perioadă de valabilitate, mai mult sau mai puțin lungă. Când expiră avem două posibilități, ștergeți postările sau duplicați-le, adică faceți o copie a acestora făcând unele modificări.

Putem, pentru a realiza ceea ce indicăm, iar dacă folosim WordPress ca manager de conținut, folosim un plugin care face o duplicare completă a postării și apoi stabilim modificările pe care le considerăm necesare.

Yoast Duplicate Post este destinat acestui scop și își face treaba eficient. Face o copie exactă a articolului original, păstrând titlul, imaginile, categoriile, etichetele și chiar ajustările făcute în pluginul SEO pe care l-am instalat.

Acest lucru este foarte confortabil, deoarece trebuie doar să schimbăm titlul și, pe lângă ștergerea anumitor conținut, să adăugăm și unul nou. Dar are unele dezavantaje. Google și alte motoare de căutare nu vor indexa, de multe ori, noua intrare considerând-o ca o copie a altei. Pentru ca acest lucru să nu fie cazul, ar trebui efectuate unele modificări și ajustări notabile, despre care nu vom vorbi acum.

Copierea unui articol fără a recurge la un plugin

Deși metoda este puțin mai grea, cel mai bine este să apelezi la un sistem manual de copiere. Pentru aceasta avem două variante:

  1. Deschideți articolul sau postarea pe care o vom copia în editorul WordPress. Adăugați o postare nouă într-o filă de browser web. Du-te la copierea diferitelor elemente, titlu și conținut, de la articolul original în cel nou.
  2. Dacă avem instalată cea mai recentă versiune de WordPress, cu editorul de blocuri activat, putem face clic pe cele trei puncte verticale din dreapta sus, cu articolul original deschis, și selectam Copiați tot conținutul.

După cum am indicat în secțiunea unu, adăugăm o nouă intrare și lipim conținutul copiat apăsând tastele Ctrl + V, dacă folosim Microsoft Windows, sau Cmd + V, dacă avem un computer Mac.

În secțiunea 2 vom verifica dacă copia include doar conținutul. Titlul și celelalte elemente nu apar: categorii, etichete și setări SEO, pe care trebuie să le adăugăm înainte de a-l publica.

Înainte de a publica articolul copiat

Recomand, înainte de a efectua oricare dintre procesele indicate mai sus, să instalați pluginul Rank Math. După ce facem acest lucru, trebuie să ne activăm, după accesare Rank Math -> Desktop în panoul de administrare WordPress, opțiunea Redirecționări. Astfel, atunci când ștergem vechiul articol îl putem redirecționa cu ușurință către unul nou.

Ultimul pas

Înainte de a publica noul articol trebuie să-l trimitem pe cel vechi la coșul de gunoi. După ce facem acest lucru și ținând cont de ceea ce am indicat în paragraful anterior, vom vedea că ni se recomandă, în partea de sus a ecranului, să redirecționăm către un articol nou.

Publicăm noul articol și copiem adresa URL a acestuia pentru a-l adăuga în caseta corespunzătoare care este afișată pe ecranul Adăugați redirecționări, adică în URL de destinație.

Cu această metodă, așa cum am indicat deja, articolul modificat este indexat în motoarele de căutare ca unul nou. Desigur, atâta timp cât îi modificăm titlul și stabilim alte modificări, cum ar fi ștergerea și adăugarea de noi porțiuni de text în conținut și modificarea imaginilor, deoarece în acest fel vor apărea ca actualizate.

  • 11 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here