Cum să deblochezi o aplicație pe un computer Mac

  • 19 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Se întâmplă de mai multe ori, trebuie să deblocăm o aplicație care nu funcționează. Deși nu este obișnuit, în unele ocazii, când încercăm să folosim o aplicație pe computerul nostru Mac după ce am executat-o ​​după ce facem clic pe pictograma corespunzătoare, observăm că nu funcționează. O pictogramă mică se mișcă în jurul ecranului, în funcție de ceea ce facem cu mouse-ul și nu putem face nimic.

Este un fel de minge de plajă mică pe care nu o face decât să se învârtă. Uneori vedem această pictogramă când pornim computerul și, cu nerăbdare, încercăm să începem să o folosim înainte ca totul să fi fost lansat. Dar acesta nu este cazul.

De ce nu funcționează o aplicație??

Când o aplicație nu funcționează, nu merge înainte sau înapoi, se poate datora diverselor circumstanțe. Una dintre ele, cea mai comună, este aceea că memoria RAM a computerului a devenit saturată și, în consecință, nu mai sunt resurse pentru ca aplicația să funcționeze. O altă cauză poate fi faptul că utilizarea procesorului este prea mare. Se poate datora, deși nu este cea mai frecventă, faptului că aplicația are o defecțiune cauzată de o eroare în codul său.

Închideți una sau mai multe aplicații deschise

Dacă se ivește împrejurarea că defecțiunea se datorează unei saturații a memoriei RAM sau unei utilizări mari a procesorului, trebuie să încercăm să închidem una sau mai multe dintre celelalte aplicații pe care le avem deschise, pe care le putem accesa fără probleme, fără blocare. tip.

Pentru a închide o aplicație, trebuie să o accesați apăsând butonul drept al mouse-ului pe pictograma activă din Doc și selectând opțiunea Iesi afara în meniul pop-up. O altă posibilitate este să faceți clic pe opțiunea de ieșire din meniul care apare după ce faceți clic pe numele acesteia din bara de instrumente, așa cum vedem în imaginea de mai jos, referitor la aplicația Mail. De asemenea, după ce punem aplicația în prim plan, putem apăsa împreună tastele Cmd + Q să-l închidă.

Închiderea forțată a aplicației care nu funcționează

Dacă, în ciuda închiderii unora dintre aplicațiile deschise, cea pe care încercăm să o folosim tot nu funcționează, va trebui să o forțăm să se închidă. Pentru a face acest lucru trebuie să facem clic pe pictograma Apple din bara de instrumente și să selectăm ieșire forțată

Se va deschide o fereastră pop-up, ca cea de mai jos, în care trebuie să marchem aplicația pe care dorim să o închidem și apoi să facem clic pe butonul ieșire forțată.

Putem deschide fereastra anterioară și apăsând tastele în același timp Alt (Opțiune) + Cmd + Esc, selectați aplicația și faceți clic pe ieșire forțată.

  • 19 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here