Cum să dezactivați pornirea automată a Microsoft Edge în Windows 10

Windows 10 a adus îmbunătățiri semnificative tuturor computerelor și laptopurilor cu acest sistem de operare. Din păcate, nu toate programele care vin din fabrică sunt la fel de eficiente ca altele. Acesta este cazul Microsoft Edge, care deși este adevărat este un alternativă mult mai bună la Internet Explorer, încă neterminat.

Cum să dezactivați pornirea automată a Microsoft Edge în Windows 10?
Vezi acest videoclip pe YouTube

Lucrul enervant la acest program este că de cele mai multe ori tinde să pornească automat, încetinind pornirea Windows și făcând computerul puțin mai lent ca de obicei. Vestea bună este că puteți dezinstala Microsoft Edge din Windows 7/8/10 cu PowerShell.

Index()
 1. Ce aplicații sunt cele pe care Windows le pornește automat când pornește?
 2. Cum puteți dezactiva pornirea automată Microsoft Edge pe computer
  1. Din panoul de control
  2. Folosind editorul de registry
 3. Cum puteți dezinstala definitiv Microsoft Edge de pe computer?
  1. Folosind panoul de control
  2. Utilizați CCleaner sau programe similare
  3. Rularea fișierului de dezinstalare

  Ce aplicații sunt cele pe care Windows le pornește automat când pornește?

  Ca atare, acest lucru va depinde de câte programe ați instalat manual și de ce setări au. La fel, în funcție de programul pe care l-ați instalat, configurația implicită poate fi pornește automat când pornește Windows. Dar, în general, acestea sunt de obicei programe de protecție precum antivirus și malware.

  Din restul, programele care pornesc automat sunt rareori văzute sau folosite, deoarece rulează în fundal și sunt acolo pentru asigurați-vă că sistemul de operare functioneaza corect.

  Unele dintre programele care de obicei pornesc automat cu Windows sunt:

  1. antivirus, anti malware și alte programe similare
  2. browsere web
  3. note programe

  Sunt cei care nu știu ce este Microsoft Edge și care sunt caracteristicile sale, așa că atunci când încep pe cont propriu, utilizatorii tind să-l lase deschis de teamă să nu-l închidă și că ceva rău se întâmplă sau provoacă o defecțiune a sistemului.

  Cum puteți dezactiva pornirea automată Microsoft Edge pe computer

  Este posibil să dezactivați acest program, astfel încât pornirea lui să nu fie automată. De fapt, acest proces poate funcționa pentru aproape orice program pe care l-ați instalat și la fel permite astfel de modificări. Metodele sunt următoarele:

  Din panoul de control

  Pentru a face acest lucru din panoul de control, faceți următoarele:

  1. Apăsați tasta Windows
  2. Acum selectați opțiunea de setări
  3. Accesați Conturi și de acolo alegeți opțiunea de autentificare
  4. Acum vei dezactiva Opțiune de salvare automată aplicațiile mele pot fi repornite când mă deconectez.

  Acest lucru va fi suficient pentru ca Microsoft Edge să nu pornească automat și alte aplicații nu rulați odată ce porniți Windows pe computer sau laptop.

  Folosind editorul de registry

  Cu editorul de registry este ceva mai laborios deoarece trebuie să faci mulți pași pentru a dezactiva acest program și a nu-l reporni automat. Pașii de urmat sunt aceștia:

  1. Apăsați tasta Windows + R. Aceasta va deschide opțiunea de a rula pe computer
  2. Acum vei scrie următoarea linie gpedit.msc și veți apăsa Enter. Acest lucru va face să pornească o fereastră în care puteți edita politicile de grup local pe computer sau laptop.
  3. În stânga voastră veți vedea o serie de foldere care, dacă sunt selectate, vor afișa mai multe subdosare.
  4. In cazul tau trebuie sa mergi la configurarea echipamentului si de aici, căutați opțiunea Șabloane administrative.
  5. Odată ce îl găsiți, va trebui să alegeți Windows Components și să terminați cu Microsoft Edge.
  6. Când vă aflați pe această rută, veți putea vedea mai multe file, trebuie doar să vă concentrați pe selectare Permiteți Microsoft Edge să lanseze și să încarce paginile de pornire.
  7. Apoi se va deschide o nouă fereastră în care puteți dezactiva această opțiune. Îl vei marca și apoi vei aplica modificările.

  Poate părea puțin complicat la început. Dar dacă urmați scrisoarea, o puteți obține. Acum, s-ar putea să ți se potrivească mai bine deschide powershell în windows 10 și încercați din acest program dacă vă convine mai mult să dezactivați Microsoft Edge prin acest mijloc.

  Cum puteți dezinstala definitiv Microsoft Edge de pe computer?

  Nu există o singură modalitate prin care puteți dezinstala definitiv acest program sau orice alt program Windows. De fapt, o poți face în diferite moduri, printre care se numără:

  Folosind panoul de control

  Este cea mai veche varianta si posibil cea mai folosita pana acum. Trebuie doar să deschide fereastra panoului de control după cum preferați și de acolo, găsiți opțiunea de dezinstalare a unui program. Când îl selectați, trebuie să căutați programul de eliminat și să apăsați opțiunea care va fi activată în partea de sus a listei pentru a le putea elimina.

  Utilizați CCleaner sau programe similare

  Programe precum CCleaner permit utilizatorului să vadă ce programe sunt instalate, să le repare sau eliminați-le cu câteva clicuri. Adevărul este că este extrem de simplu și intuitiv pentru orice utilizator.

  Rularea fișierului de dezinstalare

  Toate programele care sunt instalate pe computerul dvs. au un fișier care, atunci când este executat, deschide un fel de vrăjitor care vă va permite să efectuați diferite acțiuni, dar cel mai comun este că este folosit pentru a elimina și dezinstala același program în siguranță și fără a fi nevoie să utilizați programe sau fișiere terțe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here