Cum să creați și să dezvoltați un magazin online

  • 28 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Tocmai am primit un e-mail în care mă întreba ce să fac pentru a crea un site web de afaceri. De mai multe ori am vorbit deja despre subiect aici. Cel care m-a consultat astăzi mi-a explicat că nu are prea multe mijloace financiare, așa că investiția inițială nu putea fi foarte mare.

Există o platformă excelentă pentru a crea site-uri web dedicate vânzării de produse. Ne referim la PrestaShop, un manager care asigură tot ce este necesar pentru a realiza ceea ce ne dorim. Luând-o ca bază, trebuie să luăm următorii pași:

Selectarea unui domeniu

Plecăm de la baza că știm deja pentru ce ne vom dedica afacerea, așa că ținând cont de asta trebuie să ne strângem creierul pentru a selecta numele de domeniu care poate fi ajustat proiectului nostru. Numele dvs., dacă este posibil, ar trebui să fie legat de subiectul care ne preocupă, care va servi drept titlu al afacerii.

Se poate întâmpla ca numele pe care ni-l dorim să fie deja ocupat. cum putem afla? Trebuie să folosim un instrument de localizare a numelui de domeniu. Astfel putem ști dacă cel pe care vrem să-l înregistrăm este ocupat sau nu. Amintiți-vă că numele trebuie să fie însoțit de extensie (poate fi .Ce .es, deși sunt valabile și alte opțiuni). Vă sugerez să apelați la DomainTools pentru a vă face cercetări.

inchirierea unei locuinte

Toate fișierele și conținutul managerului trebuie să fie stocate pe un server web și într-o bază de date. Există mai multe companii dedicate furnizării acestor servicii. Nu vreau să mă opresc din căutarea companiilor care se ocupă de asta, fiecare este liber să aleagă pe cea dorește, pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor sale.

miezul.net este găzduit de OVH, care oferă un număr mare de planuri și, în plus, închirierea domeniului este foarte ieftină. Va trebui să așteptați între 24 și 48 de ore (uneori mai puțin) pentru ca domeniul să fie activ.

Ce manager vom folosi??

Am anticipat deja că cel care se adaptează cel mai bine la crearea de site-uri web de afaceri este Prestashop, un sistem gratuit cu caracteristici notabile. După descărcarea pachetului pe computer, dezarhivați-l și încărcați-l în directorul rădăcină al serverului web. (Dacă optăm pentru OVH, ni se oferă opțiunea de a recurge la un pachet preinstalat, facilitându-ne astfel munca).

Pentru procesul de instalare, tot ce trebuie să faceți este să scrieți URL-ul de acces la site-ul nostru în browserul dvs. web și să urmați expertul. După terminarea instalării, este necesar să faceți unele setări și ajustări și să treceți, dacă este necesar, la instalarea modulelor necesare, gratuite și plătite.

PrestaShop instalează un șablon în mod implicit, pe care îl putem schimba oricând cu altul. Există un număr mare de șabloane gratuite și plătite, toate axate pe diferite tipuri de afaceri. Este indicat să faceți turul pe care ni-l oferă pe site-ul de asistență pentru a descoperi toate beneficiile managerului.

Putem apela la WordPress?

WordPress este cel mai folosit CMS sau manager de conținut la nivel mondial. Oferă posibilități multiple, printre care sunt incluse și utilizarea site-urilor dedicate comerțului. În Cum se instalează și se administrează un site web cu WordPress explicăm ce trebuie făcut pentru a realiza ceea ce este specificat în titlul articolului.

  • 28 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here