Cum să creez reguli în Gmail pentru a-mi organiza automat e-mailurile?

Când folosiți serviciul de e-mail Gmail în zona de lucru, este necesar să respectați anumite reguli, astfel încât atunci când ne trezim de lucru să fim mult mai confortabil iar spre averea noastră, acest serviciu poștal larg folosit ne arată mai multe instrumente în acest scop.

Un astfel de instrument este organizarea e-mailurilor în Gmail prin filtre. Aceste filtre ne vor permite să introducem în aceeași categorie toate e-mailurile pe care le trimitem și le primim care au anumite asemănări sau se încadrează în aceeași categorie. Dacă doriți să învățați cum să gestionați și să mențineți o ordine mai mare în Gmail folosind filtre, aici vă vom învăța.

Index()
 1. Cum vă puteți crea regula pentru e-mailurile Gmail?
  1. Creați filtre din cuvinte
  2. Filtre de la un singur e-mail
 2. Cum poți edita un filtru sau o regulă în contul tău Gmail?

Cum vă puteți crea regula pentru e-mailurile Gmail?

Când doriți să creați o regulă, numit în mod obișnuit și filtru, in cadrul contului tau de Gmail ni se va permite sa alegem o calitate pentru o mai buna organizare, aceasta fiind crearea de filtre folosind cuvinte. De exemplu, vom organiza un folder cu toate acele e-mailuri care au cuvântul 'bank'. În același mod, un filtru poate fi creat printr-un singur email, care va servi drept bază pentru filtrarea restului.

Creați filtre din cuvinte

Una dintre modalitățile de a crea un filtru este prin utilizarea unui cuvânt introdus în bara de căutare Gmail. Pentru a face acest lucru, primul lucru pe care va trebui să-l facem este să ne introducem contul Gmail, în acest caz, pentru a genera un confort mai mare, este recomandat să ne logăm în contul Gmail din versiunea sa web. Apoi, va trebui să urmați pașii de mai jos:

 • Situat pe pagina de pornire Gmail, trebuie să scriem în interior bara de căutare cuvântul sau e-mailul în cauză pe care doriți să îl marcați ca filtru.
 • Atunci va trebui faceți clic pe lupă situat în bara de căutare sau apăsați tasta Enter.
 • În bara de căutare vom găsi un simbol care va afișa 'Optiuni de cautare', acolo vom face clic pentru a seta filtrele de căutare, cum ar fi subiectul, data, conținutul e-mailului etc.
 • Odată ce totul este complet specificat, în partea de jos a filei vom selecta caseta ‘Creează un filtru’.
 • Ulterior, ni se vor cere anumite configurații ale momentului în care creăm un filtru, cum ar fi unde se află e-mailurile și ce acțiuni dorim să facem cu ele, le ștergem, le trimitem în dosarul de spam, le trimitem la o subclasificare, lasă ele ca 'citește' etc.
 • Din nou vom face clic pe ‘Creați filtru’, doar că în acest caz configurațiile vor fi terminate, așa că filtrul va fi creat cu tot ce am detaliat anterior.

Filtre de la un singur e-mail

Când creăm un filtru dintr-un e-mail, ceea ce facem este că aplicația Gmail creează anumiți parametri care trebuie indeplinit apoi la filtrarea restului emailurilor, prin mesajul primit in cadrul unui email. Pentru a crea acest filtru, tot ce trebuie să facem este să urmăm acești pași:

 • Găsiți e-mailul pe care doriți să îl serviți ca bază pentru crearea filtrului. Asigurați-vă că este destul de general și că permite aplicației să selecteze apoi pe toate e-mailuri similare cu aceeași.
 • Odată ce mesajul este selectat, faceți clic pe opțiunea „Mai multe” sau pe cele trei puncte situate în partea de sus.
 • Dintre opțiunile afișate în meniul conceptual, selectați-o pe cea care scrie 'Filtrați mesajele ca acestea'.
 • Pe ecran vor fi afișate diferitele configurații pentru a crea filtrul, pe care le vom adapta după propriul nostru gust.
 • Pentru a finaliza, dați clic pe ‘Creează un filtru’.

Cum poți edita un filtru sau o regulă în contul tău Gmail?

Dacă avem un filtru care nu mai funcționează corect pentru noi, vom avea două opțiuni: să creăm un nou filtru sau să îl edităm pe cel existent. Totuși, dacă creăm unul nou, poate provoca interferențe cu cel vechi sau pur și simplu va fi mult mai enervant, deoarece ambele filtre vor fi aplicate și ne vor împiedica procesul de organizare. Prin urmare, este recomandat să editați filtrul pentru a evita complicațiile, așa că, dacă doriți să editați un filtru, trebuie doar să urmați acești pași:

 • În pagina Gmail, vom face clic pe simbolul nuci la acces rapid la setări.
 • Odată ce se deschide meniul contextual cu diverse setări, trebuie să facem clic pe caseta care spune „Vedeți toate setările”.
 • În fila de setări, vom merge la a cincea filă de la stânga la dreapta, care spune ‘Filtre și adrese blocate’.
 • Toate filtrele pe care le-am creat vor fi afișate acolo, prin urmare, va trebui să căutăm filtrul specific pe care dorim să-l edităm.
 • Când îl localizați, trebuie să selectați opțiunea „Editare”.

 • Filtrul se va deschide și va trebui să modificați criteriile de căutare pe lângă setările proprii ale filtrului. Putem chiar schimba toate acțiunile care se desfășoară cu noile e-mailuri care vor fi trimise la filtru.
 • În cele din urmă, trebuie să faci despre „Actualizați filtrul”.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here