Cum repar eroarea „Fișier deschis într-un alt program” pe Windows 10?

Uneori trebuie să deschidem un fișier sau un document și obținem o presupusă eroare care ne spune că elementul în cauză este folosit de un alt program, totuși, ne dăm seama că nu este adevărat, nici nu am putea folosi o aplicație în acel moment. 

Aceasta este o eroare foarte frecventă și, în general, tinde să creeze confuzie în noi, deoarece nu găsim din punct de vedere tehnic o soluție de bază. Aici vă vom arăta cum să rezolvați această problemă.

Index()
 1. Cum să remediați când Windows 10 spune că fișierul este deschis într-un alt program?
  1. Se repornește exploratorul de fișiere
  2. Se verifică dacă toate filele sunt închise
 2. Ce trebuie să faceți dacă această eroare continuă în Windows 10?
  1. Încercați Instrumentul de reparare Windows

Cum să remediați când Windows 10 spune că fișierul este deschis într-un alt program?

Există multe modalități de a rezolva această mică problemă în Windows 10, totul depinde de locul în care este „deschis” fișierul sau cum este folosit. Această eroare apare de obicei și atunci când dorim să ștergem un element și dintr-o dată devine imposibil să ne atingem scopul. Pentru acest scenariu aplica si solutiile pe care ti le aducem noi.

Se repornește exploratorul de fișiere

Când vine vorba, de exemplu, de transferul unui fișier dintr-un folder în altul și nu putem realiza acest lucru, este pentru că procesul de explorare a fișierelor a detectat o eroare în registrul său în timp real sau există o anumită funcționare și o eroare de procesare. De asemenea, puteți proteja fișierele prin parolă în Windows 10.

Pentru a reporni exploratorul de fișiere va trebui să folosim managerul de activități. Putem rula acest lucru apăsând combinația de taste Windows + R și apoi tastând 'taskmgr', este posibil și făcând clic dreapta pe bara de activități și selectând 'Task Manager'. În continuare, găsim procesul 'Windows Explorer', facem clic dreapta și selectăm 'Reporniți'.

Dacă programul nu se închide, accesați fila „Detalii”, căutăm elementul 'explorer.exe', facem clic dreapta și facem clic pe 'End task', în acest fel confirmăm închiderea procesului. Acum, vom observa că bara de activități și folderele pe care le aveam deschise au dispărut, deoarece va trebui să pornim din nou programul care acționează ca un explorator. 

Pentru a face acest lucru, fără a închide managerul de activități, mergeți în partea din stânga sus a ferestrei și faceți clic pe 'Fișier', apoi faceți clic pe 'Run new task' și scriem procesul pe care îl ucidem, în acest caz 'explorer.executabil'. În acest fel, vom fi repornit File Explorer în Windows 10.

Se verifică dacă toate filele sunt închise

În partea de jos a ecranului, adică în bara de activități, trebuie să confirmăm că toate programele sunt închise, cu alte cuvinte, că nu rulează în prim-plan sau în fundal.

De exemplu, dacă dorim să ștergem o imagine dintr-un folder, dar acel element este folosit într-un alt program precum Word, Photoshop, Paint, printre altele; nu va fi eliminat deoarece oricare dintre aceste programe folosește fișierul în execuția software-ului dvs.

Acest lucru ne împiedică să evităm problemele pe care le-am putea regreta atunci când facem lucrări importante, nu toate erorile sunt negative sau inexplicabile în Windows 10. Prin urmare, este important să verificăm în fiecare dintre programele deschise dacă fișierul la care dorim să schimbăm calea sau să ștergem nu este utilizat.

Ce trebuie să faceți dacă această eroare continuă în Windows 10?

În cazul în care nu găsim o soluție la această eroare Windows 10, putem lua și alte alternative disponibile. De exemplu, poate apărea un fel de eroare cu Coșul de reciclare, oricât de ciudat ar părea, uneori acest mic element eșuează de obicei din motive necunoscute, așa că dacă încercați să ștergeți un fișier și nu puteți din cauza acestei erori Vă recomandăm să goliți Coșul de reciclare.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să localizați pictograma coș de gunoi pe desktop, faceți clic dreapta pe program și selectați „Golește gunoiul”. Apoi încercați din nou să ștergeți fișierul care a generat eroarea. 

O altă eroare comună poate fi faptul că nu am actualizat '.NET Framework' din Windows 10. Acest software ajută la generarea de noi fișiere și poate exista o problemă deoarece nu a fost actualizat sau chiar pentru că nu există în computerul nostru. Pentru a descărca această componentă trebuie doar să mergem la pagina oficială Microsoft, deoarece vom scăpa de software-ul rău intenționat de pe alte site-uri web.

Încercați Instrumentul de reparare Windows

Pe Windows 10 Instrumentul de reparare Windows a fost eliminat, cu toate acestea, este disponibilă utilizarea instrumentelor de depanare pentru a remedia aceste tipuri de erori. Pentru a accesa instrumentul de depanare trebuie să accesăm după cum urmează:

 1. Faceți clic pe Start și apoi pe Setări.
 2. Apoi selectați secțiunea „Actualizare și securitate”.
 3. Accesăm în 'Rezolvați probleme'.

Putem selecta „Windows Update” dintre opțiuni, astfel încât sistemul de operare să detecteze orice defecțiune cu actualizări și probleme conexe. De asemenea, se recomandă utilizarea solutorului pentru probleme de compatibilitate cu programele. Cu acest instrument este, de asemenea, posibilă rezolvarea erorilor de conexiune la internet în Windows 10.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here