Cum să convertiți numerele în litere și invers în Excel pas cu pas

Microsoft Office este un pachet de biromatică care oferă programe pentru desfășurarea activităților tehnologice în mod digital și computerizat. Printre programele incluse se numără Excel. O aplicație utilizată pe scară largă în biromatică care ne permite să organizăm informațiile și să efectuăm cu ușurință operațiuni matematice prin foi de calcul. hai sa invatam sa converti numerele în litere și invers în excel.

Cum să convertiți numerele în litere în Excel - Cea mai bună formulă
Vezi acest videoclip pe YouTube

Microsoft Excel conține diverse instrumente pentru calcule matematice, pentru adăugarea de totaluri și subtotaluri și ca orice aplicație care aparține Office. este manevrat cu meniuri și o bară de instrumente cu pictograme reprezentative care facilitează localizarea atunci când se caută oricare dintre resursele pe care le oferă, cum ar fi realizarea de formule cu funcția rădăcină. Ceea ce îl face un sistem utilizat pe scară largă în birouri și companii.

Cunoașterea elementelor de bază ale Excel este un factor în favoarea ta pentru a ocupa orice poziție în zona administrativă, deoarece poate fi folosită pentru a calcula rata anuală de creștere, printre altele. Dar este un program atât de complet care necesită exploatarea pe deplin a tuturor funcțiilor sale și a opțiunilor pe care le oferă pentru a profita de funcționalitatea sa extinsă.

Când vorbim despre conversia numerelor în litere, ne referim în mod expres la schimbarea expresiei numerice în text. Această funcție cu siguranță nu este implicită în opțiunile pe care Excel le oferă utilizatorilor săi. Pentru a realiza acest tip de conversie, este necesar ca creați o funcție definită de utilizator.

Index()
  1. Convertiți numere în cuvinte în Microsoft Excel
  2. Cum să convertiți numerele în litere și invers în Microsoft Excel cu ajutorul funcției de completare?

Convertiți numere în cuvinte în Microsoft Excel

Pentru a executa o funcție care vă permite să scrieți o sumă ca număr și să o convertiți în cuvinte sau invers, este necesar să faceți designul și să îl executați în Excel.

Această funcție va fi concepută în mod expres astfel încât se scriu sume băneşti, adică numere tot în litere.

Este regretabil să raportăm că această funcție nu este disponibilă în Excel și, deși, nu poate fi utilizată. Este posibil ca unii utilizatori să aibă nevoie de el pentru a tipări cecuri, facturi sau chitanțe unde este necesară descrierea banilor în cifre și litere.

Există posibilitatea de a adăuga un add-in în Excel care poate executa această funcție.

În acest sens, trebuie să descărcați de pe internet complementul dorit. De asemenea, puteți utiliza aplicații de pe Web, al căror obiectiv principal este realizarea acestui tip de conversie foarte ușor și rapid. l-ai putea folosi și apoi copiați și lipiți informațiile pentru a rezolva acea nevoie imediată care apare.

Dar dacă trebuie să faceți în mod constant această modificare de la cifre la litere. Deci cea mai bună alternativă este descărcați un plugin sau o funcție suplimentară care trebuie combinat cu Excel, astfel încât să ne dea rezultatele așteptate.

Dacă știi puțin despre programare în editorul Visual Basic, ai putea să o faci singur. În caz contrar, descărcați una dintre aceste opțiuni pe care vi le prezentăm mai jos.

Cum să convertiți numerele în litere și invers în Microsoft Excel cu ajutorul funcției de completare?

acest plugin il poti obtine pe net și efectuați următorii pași pentru instalarea acestuia.

Descărcați-l și plasați-l pe desktopul computerului dvs. Copiați fișierul descărcat functionnumberletter.xlam. În exploratorul de fișiere, accesați această cale C:Users[UserNameAppDataRoamingMicrosoftAdd-ons. Lipiți fișierul și deschideți un document gol în Microsoft Excel.

Accesați meniul Fișier apoi la opțiuni, în noua fereastră alegeți pluginuri și faceți clic pe butonul care pornește GO

când se deschide o fereastră, veți putea vedea complementele disponibile, alegeți prima funcție Număr până la Literă, faceți clic pe accept pentru a finaliza procesul.

Pentru a aplica conversia trebuie doar să plasați egalul (=) urmat de expresia LETTERNUMBER și între paranteze coordonatele celulei de convertit. Deci =NUMBERLETTER(A1).

Acest plugin are alte opțiuni pe care le puteți utiliza și în legătură cu funcțiile de conversie, cum ar fi schimbați în majuscule sau schimbați moneda, de exemplu. Ceea ce nu include este opțiunea de a converti aceleași sume din litere în cifre. De asemenea, puteți utiliza formula convertnum, care execută aceeași procedură ca și funcția, număr la literă.

Știind că pentru a converti din cifre în litere în Excel, aveți nevoie de un program de completare extern. Puteți căuta pe web opțiunile oferite de diverși programatori. În timp ce așteptați ca administratorii și programatorii Microsoft Excel să adauge această opțiune la funcțiile lor.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here