Cum să vă monitorizați Mac-ul cu Monitorul de activitate”,

  • 66 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Dacă sunteți utilizator macOS și doriți să aflați tot ce este activ pe computerul dvs., puteți utiliza unul dintre instrumentele pe care sistemul le include în Aplicații -> Utilități. Ne referim la tracker de activitate care, așa cum este indicat în pagina sa de ajutor, arată informații despre procesor, aplicații, discuri, memorie și rețea de computere. Puteți utiliza aceste informații pentru a determina efectul unui proces asupra performanței și capacității procesorului care este utilizat. Aceste informații pot fi colectate într-un raport de diagnosticare pentru a fi trimis la asistența Apple pentru a ajuta la depanarea unei probleme.

Pentru a găsi soluții la problemele computerului

De mai multe ori poate exista o problemă cu echipamentul, o defecțiune care provoacă o încetinire sau o scădere a performanței. În această circumstanță, cel mai bine este să utilizați instrumentul menționat mai sus pentru a găsi posibilele cauze ale defecțiunii. La executarea tracker de activitate se deschide o fereastră care ne arată procesele sau aplicațiile active, însoțite de informații relevante în fiecare secțiune. Avem cinci file care ne vor ajuta, după selectarea fiecăruia, să vedem informațiile indicate.

CPU-uri

În această filă vom vedea consumul CPU, în procente, pe care îl efectuează fiecare proces. De asemenea, va afișa, în ore, minute și secunde, perioada de timp în care fiecare proces a fost în acțiune, precum și firele deschise în fiecare secțiune, activările după inactivitate, PID-ul (Process Identifier) ​​și utilizatorul. În partea de jos a ferestrei menționate sunt afișate consumurile, în procente, corespunzătoare sistemului, utilizatorului și celui care este inactiv. Consumul CPU este, de asemenea, afișat grafic, precum și toate firele și procesele active.

Memorie

Fereastra este similară cu cea anterioară, cu consumul de memorie al fiecărui proces, octeții, dacă există, de memorie comprimată, firele de execuție, porturile, PID-ul și utilizatorul. În partea de jos, un grafic arată presiunea memoriei. De asemenea, sunt specificate memoria fizică, memoria în uz, dimensiunea fișierelor din cache și spațiul de swap utilizat.

Energie

Este normal ca impactul energetic să fie foarte scăzut într-un computer desktop. Nu putem spune același lucru dacă este un laptop. În orice caz, putem lua act, în această secțiune, de aplicațiile care au cea mai mare incidență.

Disc

Vom vedea ce face fiecare proces activ cu hard disk-ul sistemului. Vom observa octeții scrisi și citiți, precum și clasa fiecăruia, 64 sau 32 de biți, PID-ul și utilizatorul. Rezumatul de jos arată citirile totale de intrare și ieșire, citirile pe secundă, un grafic I/O și o referință la datele totale de citire și scriere și pe secundă.

Net

Vom putea analiza detaliile fluxului prin Rețea, de obicei Internet, cu informații despre octeți și pachete trimise și primite în fiecare proces. De asemenea, sunt afișate, ca și în filele anterioare, PID-ul și utilizatorul. În partea de jos putem vedea totalul pachetelor și datelor primite și trimise, precum și cele primite și trimise pe secundă. De asemenea, este afișat un grafic cu un rezumat al datelor menționate.

concluzie

Este clar că tracker de activitate Este un instrument destinat utilizatorilor cu anumite cunoștințe. În orice caz, poate fi folosit pentru a găsi soluții la anumite probleme cu computerul, pe care le putem rezolva singuri sau cu ajutorul unor terți.

  • 66 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here