Cum să contactați serviciul pentru clienți AliExpress? - Program de atentie

Ați avut probleme când faceți cumpărături cu AliExpress și nu găsiți ce să faceți?? Nu vă faceți griji, AliExpress are suport tehnic care o va face va ajuta la rezolvarea problemelor pe care le prezentați cu orice achiziție sau expediere făcută anterior, trebuie doar să urmați sfaturile și sugestiile prezentate mai jos.

Index()
  1. Care sunt orele de atenție pe care le gestionează serviciul AliExpress??
  2. La ce număr de telefon puteți apela pentru a face revendicări pe AliExpress?
  3. Cum puteți accesa chatul live AliExpress pentru depanare??
    1. cu mobilul dvs
    2. Dacă folosești computerul
  4. Care este adresa de e-mail de contact pe care o are AliExpress pentru a primi reclamații de servicii??
  5. Cât timp durează AliExpress să rezolve problemele legate de comenzile sau livrările dvs.??

Care sunt orele de atenție pe care le gestionează serviciul AliExpress??

Cu toții dorim să avem o atenție rapidă atunci când prezentăm probleme. AliExpress Are program de lucru de 8 ore, într-un interval de la 9:00 la 17:00. De asemenea, are un sistem computerizat „Zona cu întrebări frecvente”, unde un robot automat numit „EVA” vă va ajuta pas cu pas în găsirea soluției la problemele dumneavoastră.

La ce număr de telefon puteți apela pentru a face revendicări pe AliExpress?

aliexpress, nu au un număr de telefon fix unde vă permite să contactați direct un operator, dar dacă puteți contacta un agent de servicii clienți live, numit și 'Live Chat', iar un personal AliExpress vă va ajuta tocmai în problemele dvs. actuale.

Cum puteți accesa chatul live AliExpress pentru depanare??

O poți face în două moduri similare, de pe dispozitivul tău mobil cu aplicația AliExpres sau intrând pe pagina oficială AliExpress prin computer, aceste metode conțin același rezultat, adică contactați un agent de service pentru clienți prin 'Chat en Vivo', fără a vă traduce cuvintele, deoarece au operatori care vorbesc spaniolă, engleză și alte limbi. Înainte de a vă face pretenții, este recomandabil să cunoașteți punctele înainte de a deschide o dispută.

cu mobilul dvs

Trebuie să intrați de la dvs dispozitiv mobil la aplicația AliExpress, cu utilizatorul dvs. înregistrat anterior, iar acesta trebuie să fie cel cu defecte, dacă aveți contul AliExpress alocat în aplicație, trebuie să urmați pașii de mai jos:

În cadrul aplicației, în dreapta jos, accesați 'Contul meu', în noua secțiune care apare mai jos, căutați în secțiunea finală pictograma audio numită „Centrul de ajutor”, odată în interiorul zonei de ajutor veți vedea secțiunea de întrebări frecvente, în partea finală trebuie să căutați caseta numită 'Chat' și să o atingeți.

În această secțiune vom avea ca asistent un robot asistent numit „Eve”, trebuie să ridicați problema într-un mod specific, acest lucru se realizează prin apăsarea simbolului plus (+) situat în dreapta jos și selectați 'articolele' ale produsului sau vânzării dvs. defecte. Odată ce problema a fost ridicată cu robotul Eva, iar dacă acesta nu are un răspuns, ne va îndruma să vorbim cu agentul serviciului clienți, într-o casetă care se afișează numită 'Chat with an agent now' și vom avea ajutor să trăim cu o persoană pentru a ne rezolva problema.

Daca doriti sa contactati direct cu agentul viu, Trebuie doar să scrieți în dreptunghiul de jos al asistentului Eva care spune „te rog, spune-mi ce întrebări ai” introducând următoarele cuvinte „Vreau să fac o revendicare” sau doar scrie „revendicare”. ', unde robotul îți va arăta Eva o casetă cu următoarele cuvinte, „Conversați cu un agent acum”, apăsați acea casetă și va contacta agentul de serviciu pentru clienți.

Dacă folosești computerul

De pe computer, ceea ce ar trebui să faceți este să intrați pe pagina oficială AliExpress, iar în partea de sus căutați rândul de instrumente și faceți clic pe 'Ajutor', în caseta derulantă faceți clic pe 'Serviciul clienți', În secțiunea prezentată mai jos, căutați caseta care apare în secțiunea 'contacte' numită 'Chat' la sfârșit, în caseta de comentarii scrieți 'Vreau să fac o revendicare' sau 'revendicare' și veți primi un text care spune „Vorbiți cu agentul nostru” apăsați și, prin urmare, trebuie să prezentați inconveniente într-un mod textual pentru agentul care ți-a fost atribuit.

Este important de menționat că nu trebuie să te ferești de robotul Eva, în cazul în care acest expert vă poate rezolva problemele cu ușurință, deoarece opțiunea poate fi eliminată sau nu va apărea ușor.

Care este adresa de e-mail de contact pe care o are AliExpress pentru a primi reclamații de servicii??

Ar trebui considerat că AliExpress are doar o secțiune de contact, numită 'suport tehnic' unde vă puteți exprima problemele prin secțiunea 'serviciu clienți' și aceasta se află atât pe pagina oficială, cât și în aplicația AliExpress care poate fi descărcată în magazinul dispozitivului dvs. mobil. Este recomandabil să cunoașteți vânzătorul pentru a face achiziții în siguranță.

Cât timp durează AliExpress să rezolve problemele legate de comenzile sau livrările dvs.??

În funcție de înțelegerile la care pot ajunge atât vânzătorul, cât și cumpărătorul, livrările sau comenzile pot fi rapide, dar dacă nu se ajunge la un acord între vânzător și cumpărător, acestea pot dura maxim o jumătate de lună (15 zile) pentru a avea o soluție, altfel banii vor fi rambursați într-un interval de 10 până la 12 zile dacă oricare dintre cei 2 utilizatori nu răspunde.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here