Cum să comprimați imaginile pe un site web

  • 32 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Nu cred că trebuie să o spun, sunt sigur că ați citit-o pe mai multe bloguri axate pe web design și optimizare SEO: timpul de încărcare al unei pagini nu trebuie să depășească anumite limite, puțin peste două secunde, astfel încât vizitatorii asteapta sa fie afisat si citesc continutul acestuia. Sunt mai mulți factori care influențează acest timp de încărcare, dar acum ne vom concentra mai ales pe unul dintre ei, cel care se referă la optimizarea imaginilor.

Importanța imaginilor pe un site web

Imaginile sunt esențiale în designul oricărui site web. Orice articol sau postare trebuie să însoțească textul unei alte imagini care servește la îmbogățirea acestuia. Vizitatorii vor ține cont de acest lucru atunci când examinează acel text. Dar imaginile nu pot fi foarte grele pentru că dacă nu sunt, timpul de încărcare a paginii va crește prea mult. De aici și nevoia de a comprima imaginile care însoțesc toate publicațiile unui web.

Metode de compresie

Există două metode posibile atunci când efectuați această compresie: faceți-o înainte de a încărca imaginile pentru a le include pe pagină, sau includeți un plugin, dacă folosim WordPress ca CMS, care se ocupă de realizarea lucrării. De asemenea, nu este de neglijat să combinați ambele metode. Putem folosi ambele: precomprimare și forțați pluginul să termine treaba.

Instrumente de precomprimare pe computer

Deși sunt mai multe, acestea sunt cele două propuneri ale noastre:

REVOLTA

RIOT, Radical Image Optimization Tool, este o aplicație simplă care se ocupă de adaptarea rezoluției imaginilor pentru a le stoca pe hard disk sau pentru a le încărca pe o pagină web. Face acest lucru folosind un sistem de algoritmi care permit păstrarea calității originale a imaginilor. Această calitate poate fi presetată în avans, înainte de a efectua actualizarea. O altă caracteristică de setat este formatul în care va fi stocată imaginea rezultată, care poate fi PNG, JPG sau GIF.

Aceasta este o aplicație care funcționează pe computere Windows. De asemenea, oferă pluginuri de instalat în aplicații de design grafic precum GIMP, IrfanView și XnView, printre altele.

Optim imagine

Este o aplicație concepută pentru computere cu macOS. Operația este foarte simplă, după descărcare și instalare Optim imagine, ori de câte ori dorim să reducem dimensiunea uneia sau mai multor imagini trebuie doar să deschidem folderul care o conține sau care o conține și să le selectăm. După executarea aplicației, trebuie doar să trageți imaginea sau imaginile selectate în interfața acesteia. Procesul de optimizare va începe imediat. Vom vedea cum se reduce dimensiunea fiecăruia, procentual, în coloana Reducere. Dacă lăsăm setările implicite așa cum sunt, noile imagini le vor suprascrie pe cele originale.

Plugin pentru WordPress

smush.Articol

Când folosim una sau mai multe imagini în completarea unei postări sau articol, trebuie să o pregătim pe computer și să o încărcăm pe server, de obicei prin intermediul editorului. Sistemul se ocupă de crearea altor versiuni (dimensiuni) ale acelei imagini, în funcție de tema activă și de unele setări din secțiunea Media, în momentul exact al încărcării. Deși imaginea originală este complet optimizată în caracteristicile și dimensiunea ei (ceea ce nu se întâmplă în majoritatea cazurilor), cele noi nu vor fi dacă nu folosim un plugin precum WP Smush.Articol.

EWWW Image Optimizer

După activarea încărcării imaginii matricei, aceasta este optimizată și toate cele create în proces, așa cum am indicat în secțiunea anterioară. Unul dintre cele mai bune plugin-uri din acest domeniu, pe lângă cel deja menționat mai sus, este EWWW Image Optimizer. Își face treaba perfect. Dovada in acest sens este ca, dupa instalarea si activarea acestuia pe site-ul dumneavoastra, veti putea verifica, dupa folosirea unuia dintre instrumentele folosite in acest sens, ca imaginile au greutatea corespunzatoare.

Optimizator de imagine

Acesta este un plugin puternic de optimizare a imaginii creat de producătorii puternicului plugin de cache WP Rocket. Permite optimizarea normală, agresivă sau ultra a imaginilor, ceea ce are ca rezultat, în funcție de opțiunea selectată, trecerea de la o greutate mai mare la una mai mică cu aproape nicio pierdere a clarității. Pluginul permite optimizarea gratuită a 25 MB, aproximativ 150 de imagini, în fiecare lună. Prin înscrierea la serviciu veți primi 75 MB în plus. Pentru a optimiza mai multe imagini, trebuie să apelezi la un plan de plată.

  • 32 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here