Cum să comprimați fișierele și folderele în Windows

 • 66 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Pe orice computer, fișierele ocupă tot mai mult spațiu pe hard disk. Aceasta poate fi o problemă atunci când respectiva unitate nu are o dimensiune respectabilă. De aceea trebuie să încercăm să reducem acel spațiu. Deoarece nu suntem dispuși să ștergem date, adică documente, videoclipuri, imagini și altele, cel mai bine este să apelăm la o altă soluție, care ne permite să păstrăm tot ce avem.

În Windows (toate versiunile actuale), dacă hard disk-ul computerului este prea plin, aproape că nu mai ai spațiu, poate fi interesant să comprimați fișiere sau foldere, cu toate fișierele și subfolderele. Astfel vei câștiga mult spațiu. Și, de asemenea, nu veți pierde accesul la ele, le puteți deschide oricând fără nicio problemă.

Ce trebuie să faceți pentru a comprima fișiere și foldere?

Pașii pe care trebuie să îi faceți pentru a realiza compresia fișierelor și folderelor trebuie să faceți următorii pași:

 • Faceți clic dreapta pe fișierul sau folderul pe care doriți să îl comprimați și selectați Proprietăți. În fereastra care se deschide, cu fila general activ, faceți clic pe butonul Opțiuni avansate.
 • Va apărea o nouă fereastră (atribute avansate). Bifeaza casuta Comprimați conținutul pentru a economisi spațiu pe disc, și faceți clic pe butonul Accept. Vei reveni la fereastra anterioară.
 • Acum faceți clic pe butonul Accept. Dacă ceea ce urmează să comprimați este un folder, va apărea o nouă fereastră pentru a activa una dintre cele două opțiuni posibile: Aplicați modificări numai la acest folder sau Aplicați modificările acestui folder și tuturor subdosarelor și fișierelor. Click pe Accept.

procesul de conversie

În funcție de puterea computerului dvs. și de numărul de elemente de comprimat, sistemul va petrece mai mult sau mai puțin timp. Când procesul este terminat, textul care definește fiecare dintre dosare și fișiere va deveni albastru. Veți fi câștigat spațiu pe disc și totul continuă să funcționeze fără probleme. Veți putea deschide fără probleme oricare dintre folderele sau fișierele comprimate. În orice moment puteți efectua decompresia. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să debifați în prima fereastră Comprimați conținutul pentru a economisi spațiu pe disc.

concluzie

Metoda explicată este inclusă ca parte a sistemului de operare, așa cum am indicat. Putem folosi si aplicatii specializate in compresia si decomprimarea fisierelor si folderelor. În listă sunt Peazip, Bandizip (pentru Windows și macOS) sau 7-Zip, doar pentru a numi câteva.

 • 66 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here