Cum să partajați direct fișiere între un computer Mac și altul cu Windows 10

  • 24 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Apare de mai multe ori. La noi acasă, sau tot la serviciu, avem un computer Mac și altul sau altele cu Windows 10. În orice moment, va trebui să partajăm fișierele pe care le avem în primul cu unul (sau mai multe) dintre computerele care au instalat sistemul de operare Microsoft.

De fapt, mi s-a întâmplat și mi se întâmplă de mai multe ori. De obicei îmi folosesc Mac Mini și ocazional folosesc și un laptop cu Windows 10.

Pentru a activa capabilitățile care permit partajarea fișierelor găzduite pe un computer macOS pe un computer cu Windows 10, trebuie să facem câteva setări preliminare pe primul. Acestea sunt:

Activați partajarea fișierelor în Windows

Primul pas pe care trebuie să-l facem este să accesăm fereastra care ne permite să facem aceste ajustări. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma Apple, mărul, care se află în bara de meniu de navigare. În meniul pop-up care apare, selectați Preferințe de sistem

În a treia linie, faceți clic pe pictogramă Acțiune pentru a accesa fereastra de setări. Se va deschide o fereastră similară celei de mai jos:

Dacă activăm opțiunea Distribuie fisiere Vom vedea ceva similar cu ceea ce este arătat în imaginea anterioară. Va indica sau va indica foldere partajate și utilizatorii care au acces, precum și tipul de acces pe care îl au, Citire și Scriere sau Numai citire.

Pentru a stabili setările corespunzătoare pentru a partaja fișiere pe un computer cu Windows 10, trebuie să facem clic pe butonul Opțiuni

Marcam opțiunile de partajare a fișierelor și folderelor folosind SMB și AFP. Când facem clic pe caseta de activare a contului, se va deschide o fereastră pop-up în care trebuie să introducem parola de acces pentru utilizatorul activ.

Acces pe Windows

Pentru a accesa fișierele partajate pe computerul Windows, trebuie să apăsăm împreună tastele Windows + R și apăsați Run. În continuare trebuie să introducem IP-ul de acces, cel care apare în partea dreaptă a ferestrei Acțiune. (În cazul nostru afp://192.168.0.26. sau smb://192.168.0.26.).

De aici se va deschide o fereastră în Windows care arată folderul de Net. Dacă facem clic pe el, putem examina (partea din dreapta) conținutul tuturor folderelor partajate de pe Mac.

  • 24 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here