Cum să partajați fișiere și foldere în Google Drive de pe computer sau mobil

Pentru a partaja un fișier de pe dispozitivul dvs. mobil pe Google Drive, trebuie deschideți exploratorul de fișiere, nu contează pe care îl folosiți, deoarece utilitatea este aceeași, localiza orice document, poză sau video, pe care o dorești și încărcați-l în contul dvs. Google Drive.

Cum să partajați fișiere și foldere în Google Drive de pe computer sau mobil
Vezi acest videoclip pe YouTube

Pentru asta apăsați lung fișierul de pe mobil, și o fereastră pop-up va fi afișată cu opțiunea “Acțiune”, apăsați pe el și veți putea vedea toate aplicațiile instalate pe mobil cu care puteți deschide fișierul respectiv, căutați “google drive” și voila, procesul de încărcare a unui fișier în cloud de pe mobil se va termina.

De asemenea, puteți încărca un fișier de pe computer folosind un browser de internet, pentru aceasta deschidere Google Drive și conectați-vă, apoi puteți face clic pe opțiunea “Nou” situat în meniul din stânga, funcționează la fel ca atunci când urmează să creați un mesaj nou în Gmail.

Făcând clic pe această opțiune, veți vedea o imagine mare număr de opțiuni, fie pentru a încărca fișiere sau foldere de pe computer, pentru a crea documente online, cum ar fi foi de calcul, documente, prezentări, formulare și chiar site-uri Google Maps, alege ce vrei si gata, veți avea fișierul selectat în contul dvs. Google Drive.

Index()
 1. Încărcați fișiere mari pe Google Drive pas cu pas
 2. Cum să-mi creez folderele partajate în Google Drive?
 3. Puteți partaja fișiere Google Drive cu alte persoane?
  1. Alege cu cine să-l distribui
  2. prin link
  3. Modificați permisiunile
 4. Cum să anulați partajarea unui dosar Drive?

Încărcați fișiere mari pe Google Drive pas cu pas

Vă rugăm să vă conectați mai întâi contul Google Drive, apoi puteți vedea opțiunea “Nou”, când dai clic pe el, apare un meniu cu multe opțiuni din care trebuie doar să alegi “Incarca fisier”, apoi navigați pe dispozitiv pentru a găsi fișierul mare pe care doriți să îl încărcați, selectați-l și faceți clic pe “Bine”.

Imediat va începe să încarce acest fișier în contul dvs., în funcție de dimensiunea fișierului, timpul de încărcare va depinde, uneori este foarte comun să creați partiții. Adică, împărțiți fișierul în mai multe părți, pentru a accelera procesul de încărcare.

Cum să-mi creez folderele partajate în Google Drive?

Pentru creați și partajați dosare în Google Drive Cu alți utilizatori, trebuie să aveți la îndemână e-mailul terțului și să urmați acești pași:

 • In sectiune "Unitatea mea” trebuie să creați un ”dosar nou
 • Îi alegeți numele și faceți clic pe “A crea”.
 • A creat folderele. Continuați să-l deschideți făcând clic pe el.
 • Găsiți și introduceți opțiunea “Acțiune
 • Scrie e-mailul utilizatorului cu care vei partaja folderul.
 • Da-i permisiunile fie “Editor", "cititor” sau ”Comentator”.
 • Editorii vor putea modifica fișierul în timp real, trebuie să știți că dacă o persoană nu folosește un e-mail Google. Adică "gmail” atunci trebuie să alegeți opțiunea ”distribuie oricum”.
 • În cele din urmă, selectați un avatar pentru acel utilizator, iar în cazul în care doriți să adăugați mai mulți utilizatori pentru a vedea folderul în Google Driver, trebuie doar să alegeți opțiunea “Adăugați grupuri sau persoane” și puteți adăuga câte persoane doriți.

Puteți partaja fișiere Google Drive cu alte persoane?

Răspunsul este da, funcționează la fel ca atunci când partajați un folder, uitați-vă în secțiunea “Unitatea mea” în contul tău Google Drive fișierul pe care vrei să-l partajezi, odată localizat îl selectezi și vei observa că o pictogramă sub forma unei persoane cu plus (+) este activată în partea de sus.

Alege cu cine să-l distribui

Aceasta reprezintă funcția de “Acțiune” trebuie doar să faceți clic pe pictograma sub forma unei persoane, iar o fereastră se deschide imediat cu o bandă de scris cu fraza ”Adăugați persoane sau grupuri” trebuie doar să scrieți e-mailul utilizatorului cu care urmează să distribuiți, faceți clic pe “gata” și acea persoană va primi o notificare, trebuie doar să accepte și amândoi veți avea acces la fișierul respectiv.

prin link

Când partajați un fișier cu un alt utilizator în aceeași fereastră pop-up, veți vedea în partea de jos a legătură pe care le puteți copia și trimite-l tuturor oamenilor pe care îi dorești, dar numai persoanele pe care le adăugați vor avea acces la el, conform permisiunii pe care le acordați.

Modificați permisiunile

Chiar în partea dreaptă în aceeași bandă în care scrieți utilizatorul cu care urmează să partajați un fișier, veți putea observa permisiunile corespunzătoare pe care le veți acorda acelei persoane, acestea variază în “Editor” ”cititor" Y "comentator”.

În editor acordați permisiuni de scriere și citire, în cititor doar citit și în comentator puteți doar comenta. Adică creați un comentariu într-o interfață.

Cum să anulați partajarea unui dosar Drive?

Dacă ați descărcat deja Google Drive pe mobil sau computer, trebuie doar să vă conectați și în secțiunea "Fișiere” Localizați ceea ce doriți să anulați, pot fi prezentări, formulare, foi de calcul sau orice ați selectat, faceți clic pe “a împărtăși” și căutați utilizatorul pe care doriți să-l anulați, veți observa asta în dreapta ei este o dată cu această opțiune. Faceți clic pe el și veți anula fișierul partajat.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here