Cum să plasați text pe o linie în Word fără ca acesta să se miște?

Modul de inserare a unei linii în Word și prin care putem scrie text pe ea poate fi variat, deoarece îl putem realiza prin diverse instrumente pe care programul le menține. După cum se știe, Word este un program extrem de versatil căruia îi putem folosi diferite utilizări în funcție de nevoile noastre, fiind folosit pentru acele momente în care dorim să scriem lucrări lungi, să facem grafice în foile sale sau să facem infografice și benzi desenate, acest program sub directiva Office ne oferă instrumentele sale.

Scrierea pe o linie în Word este unul dintre numeroasele instrumente de personalizare a textului pe care programul le gestionează, este o resursă utilă atunci când scrieți semnături pe document sau pentru evidențiați propoziții de interes, atât pentru scriitor cât şi pentru cititor. Prin urmare, în continuare, vă vom învăța metodele de a scrie text pe o linie fără ca acesta să se miște.

Index()
 1. Ce ar trebui făcut pentru a insera o linie automat?
 2. Cum să semnezi peste o linie inserând o imagine în Word?
 3. Cum scrieți deasupra unei linii prin introducerea unei casete de text?
 4. Unde este evidențiată linia de jos într-o casetă de text pentru a nu insera o altă linie?
 5. Cum se scrie peste o linie subliniind textul?

Ce ar trebui făcut pentru a insera o linie automat?

Pentru a insera o linie într-un document Word de pe desktop, mobil sau din extensia Google Chrome. O putem face în două moduri, primul este prin fila 'Insert', folosind formularele găsite în zona ilustrațiilor. Al doilea este folosind funcția „AutoFormat” din Word, reuşind astfel să creeze liniile automat.

Aceasta nu numai că reprezintă cea mai directă și mai ușoară metodă de a plasa linii în documentul nostru, ci este și cel mai eficient și rapid mod deoarece doar prin scrierea unor caractere speciale în Word, făcând astfel programul să umple automat spațiul cu un anumit tip de linie. În funcție de forma liniei, trebuie să scrieți următoarele caractere în modul pe care îl vom indica mai jos:

 • Dacă doriți o linie simplă, trebuie să scrieți cratimele de trei ori la rând, după cum urmează ‘———‘
 • Pentru o linie dublă, va trebui să scrieți de trei ori semnul egal '==='
 • O linie cu o formă ondulată ar trebui să scrieți trei linii ondulate '~~~'
 • O linie triplă care menține un centru gros, în acest caz trebuie să scrieți de trei ori semnul numeric '###'
 • Pentru o linie punctată, va trebui să tastați simbolul asterisc '***' de trei ori la rând
 • Și pentru o linie neagră, simbolul de subliniere '_ _ _' trebuie triplat

Cum să semnezi peste o linie inserând o imagine în Word?

În primul rând, va trebui să introducem o semnătură în documentul Word, pentru aceasta va trebui să scrieți semnătura în cauză pe orice foaie de hârtie și să scanați foaia folosind mobilul sau cu o imprimantă care ne stă la dispoziție. Când ai scanat imaginea, va trebui să te asiguri salvați-l ca fișier .jpg sau .png astfel încât imaginea să poată fi introdusă fără nici un accident.

După introducerea imaginii în document și ajustarea dimensiunii acesteia, pe lângă plasarea ei în spațiul corespunzător, vom adăuga linia. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă asigurați că va merge sub imagine și selectând fila „Inserare” din bara de instrumente Word, în zona 'Ilustrații', vom face clic pe secțiunea „Formulare”.

Când se afișează lista cu diferitele forme pe care Word le oferă, trebuie selectați în 'Linii' primul care ni se arată, mai târziu îl vom trage sub imagine, dând efectul pe care îl dorim. Se recomandă ca linia să acopere aceeași zonă cu semnătura în format imagine pe care am introdus-o astfel încât să poată fi văzută estetic.

Cum scrieți deasupra unei linii prin introducerea unei casete de text?

O casetă de text este un instrument pe care îl aduc toate programele Office astfel încât să putem adăuga informații oriunde în fișier, pentru a putea introduce o casetă de text o putem face din 'Formulare' cât și din zona de text, situat în fila 'Inserare', Pentru a face acest lucru, mai întâi vom plasa o linie în document.

În acest caz vom folosi două combinații de taste, apăsând tasta Shift și tasta liniuță în același timp, după cum urmează 'Shift + cratima –', apărând astfel o simplă linie neagră. Mai târziu, vom introduce caseta de text, da, o facem din 'Forms', vom trage doar mouse-ul prin spațiul pe care îl acoperă linia. Dacă ne-am hotărât să folosim instrumentul direct 'Text box', când sunt afișate diferitele opțiuni, asigurați-vă că alegeți 'Desenați caseta text orizontală'.

În cele din urmă, trebuie să modificați fontul, dimensiunea și culoarea literei după propriul gust. Pentru a elimina caseta care face aluzie la faptul că nu există și că a fost scrisă pe linie, trebuie să faceți clic pe ea și pe noua filă care apare în bara de instrumente Word numită 'Format', în instrumentele de desen. vom face clic pe 'Contur de formă' și apoi pe „Fără contur”.

Unde este evidențiată linia de jos într-o casetă de text pentru a nu insera o altă linie?

În cazul în care dorim să ne ferim de a face linia și de a folosi instrumentul casetă text, putem avea ideea de a adăuga caseta și de a elimina trei dintre laturile acesteia, lăsând doar cea de jos. Deși este o idee minunată, programul Word nu vă permite să editați rând cu rând într-o casetă de text, ceea ce înseamnă că, nu este posibil să ștergeți trei dintre ele și lăsați doar linia de jos.

Cum se scrie peste o linie subliniind textul?

O altă alternativă pentru a face textul nostru să pară scris pe o linie este folosind instrumentul de subliniere de Word, pentru a-l folosi trebuie doar să fim localizați în fila 'Acasă' și în zona 'Font' selectați S-ul care se găsește cu o linie în jos, după aceea, tot textul pe care îl vom scrie-l va fi subliniat. Pentru a elimina sublinierea, trebuie pur și simplu să dezactivăm instrumentul de subliniere.

 

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here