Cum să centrați un text vertical în Word pentru a face o copertă? - Ghid complet

Când doriți ca coperta documentelor, rapoartelor sau lucrărilor să fie interesantă din punct de vedere estetic și vizual, vă recomandăm acțiuni precum eliminarea spațiilor din Word atunci când este justificat sau centrați textul pe verticală. Cu cele de mai sus, coperta dvs. va fi artistică și interesantă pentru ochii utilizatorului sau ai interlocutorului, citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Index()
 1. Ce trebuie luat în considerare la centrarea unui text într-un procesor de text?
 2. De ce ar trebui să centrem textul pe copertă?
  1. Tipul de documente care pot fi centrate
  2. Aflați dacă doriți să centrați tot sau o parte a documentului
 3. Unde poate fi centrat textul vertical în Word?
  1. Din bara de instrumente
  2. Selectarea textului
 4. Cum este posibil să centrați un text pe verticală în acest program??
  1. Pentru versiunile Word 2019 și mai recente
  2. Dacă aveți Word 2017 sau o versiune anterioară
 5. De ce nu pot centra tot textul dintr-un document în Word??
 6. Ce alte metode există pentru a centra un document vertical în Word?
  1. Descărcați șabloane

Ce trebuie luat în considerare la centrarea unui text într-un procesor de text?

Într-adevăr nu sunt multe de luat în considerare atunci când centrați texte, trebuie doar să o faceți corect și ținând cont întotdeauna de designul marginilor. Despre procesul de centrare, trebuie doar să mergeți la ‘Acasă’, unde veți găsi mai multe pictograme în caseta ‘Paragraf’, acolo trebuie doar să selectați ‘Centru’.

De ce ar trebui să centrem textul pe copertă?

Prin centrarea textului, coperta ta va arăta artistică și de bun gust, reușind de cele mai multe ori să impresioneze persoanelor care vă revizuiesc munca. La rândul său, procesul de centrare a copertei este foarte simplu, putând folosi coperțile prestabilite pe care vi le oferă Word în 'Pagini', 'Inserați' și 'Copertă'.

Făcând cele de mai sus, se va adăuga automat o copertă pe prima pagină a documentului ce vrei sa proiectezi. Ținând cont că primul lucru care atrage atenția unui cititor este coperta documentului dvs., trebuie să centrați textul astfel încât interesul cititorului să crească. De fapt, este oarecum util pentru realizarea unei coperți a unei reviste în Word sau alte acțiuni similare.

Tipul de documente care pot fi centrate

Documente care pot fi centrate sunt toate cele pe care le poți construi cu ajutorul Microsoft Word.  Dintr-o scrisoare, o carte, o lucrare de cercetare sau o foaie de calcul. De fapt, opțiunea este disponibilă și în alte programe ale suitei, putând-o aplica chiar și atunci când creați o prezentare de diapozitive PowerPoint, puteți centra cu adevărat toate textele create în Office.

Aflați dacă doriți să centrați tot sau o parte a documentului

Centrați tot sau o parte a documentului este o chestiune de preferință atunci când vă proiectați documentul. Pentru a centra totul, trebuie doar să apăsați Ctrl+E și să focalizați documentul, în acest moment, mergeți la „Paragraf” și faceți designul pentru coperta, antetul sau orice scriere.

Dacă în schimb vrei doar partea centrală a documentului, trebuie să focalizați partea din scris pe care doriți să o schițați, apoi trebuie să căutați în bara de sus 'Paragraf'. Apoi, accesați pictograma „Centru” și efectuați operația dorită. O altă opțiune este să vă concentrați pe scriere și să apăsați Ctrl+T.

Unde poate fi centrat textul vertical în Word?

În Cuvânt, puteți centra textul și pe verticală. Doar faceți următoarele: Accesați 'Format', apoi în 'Opțiuni de formă', selectați 'Text Box' și alegeți 'Aliniere verticală' și, în sfârșit, 'Centru'. După cele de mai sus, textul va fi aliniat într-un mod foarte estetic.

Din bara de instrumente

Dacă doriți să vă personalizați documentul din bara de instrumente, doar selectați textul pe care doriți să-l schimbați orientarea (așa cum am explicat mai înainte). Fără îndoială, este una dintre cele mai simple modalități de a aplica centrarea documentului tău.

Selectarea textului

De asemenea la selectarea textului îi poți schimba alinierea. Este foarte simplu. Trebuie doar să utilizați mouse-ul pentru a-l focaliza sau să utilizați Ctrl E. În acest fel, veți putea configura în siguranță și ușor distribuția scrisului pe care îl pregătiți pentru a se potrivi nevoilor dvs.

Cum este posibil să centrați un text pe verticală în acest program??

În acest program reușiți să centrați vertical textul, o puteți face selectând textul sau folosind bara de instrumente așa cum am explicat mai înainte. Word îți oferă o gamă largă de opțiuni pentru a avea succes în munca ta.

Pentru versiunile Word 2019 și mai recente

De asemenea, puteți face modificări documentelor pe care doriți să le proiectați în versiunile Word 2019, deși vă recomandăm să actualizați Office 2019 la cea mai recentă versiune. În orice caz, procesele sunt practic la fel ca la versiunile anterioare, astfel încât să vă puteți ghida cu informațiile afișate anterior.

Dacă aveți Word 2017 sau o versiune anterioară

In aceeasi masura, dacă aveți Word 2017 sau o versiune anterioară, veți putea crea documente incredibile folosind suita de birou Office. Îți vei putea centra textele pe verticală sau în orice aliniere de care documentul pe care îl proiectezi are nevoie estetic, trebuie pur și simplu să urmezi pașii indicați la început.

De ce nu pot centra tot textul dintr-un document în Word??

Dacă nu puteți centra tot textul dintr-un document în Word trebuie sa verificati daca faceti corect procedurile pentru a putea efectua operatia dorita. Trebuie să verificați marginile și alinierea pe care foaia dvs. Word le-a proiectat în prealabil.

Ce alte metode există pentru a centra un document vertical în Word?

Puteți găsi există alte metode pentru a centra un document pe verticală dar cele mai simple și mai practice sunt cele pe care le-am explicat în acest articol. Urmărindu-le pas cu pas veți putea face ajustările dorite fără teama de a greși, dar există întotdeauna posibilitatea de a descărca șabloane în acest scop.

Descărcați șabloane

De asemenea, puteți descărca șabloane cu orientare portret astfel încât coperta documentului dvs. Word să fie de calitate și ușor de proiectat. Le poți descărca de pe pagina ta preferată și să-ți răspunzi așteptărilor. Trebuie doar să definiți ce tip de șablon doriți pentru documentul dvs.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here