Cum să anulați comenzile nedorite pe AliExpress și cum să faceți o rambursare?

Cel mai sigur magazin de cumpărături online Aliexpress. Este una dintre cele mai mari din China aparținând grupului comercial Alibaba. Este posibil să cunoașteți deja această platformă și să fiți client al acesteia, așa că vi se poate întâmpla ca după plasarea unei comenzi de cumpărare doresc să anuleze comanda respectivă, indiferent de motive. Aici vă vom învăța cum să duceți anularea respectivă la o încheiere cu succes.

Index()
  1. Cât timp durează anularea unei achiziții de pe AliExpress?
  2. Cum să anulați o comandă AliExpress care este deja pe drum?
  3. Cum să returnezi o comandă nedorită care a fost deja livrată?
  4. Ce ar trebui făcut pentru a evita plata anulării unei comenzi AliExpress?
  5. Unde să revendicați bani dintr-o comandă anulată de AliExpress?

Cât timp durează anularea unei achiziții de pe AliExpress?

Dupa plasarea comenzii Trebuie să fi trecut 24 de ore pentru a o anula iar dacă în acea perioadă plata a fost deja efectuată, trebuie să luăm legătura cu vânzătorul, întrucât acesta este cel care trebuie să accepte anularea produsului. Dacă expedierea produsului este deja în curs, cu siguranță îți va fi dificil să accepți retragerea.

Cum să anulați o comandă AliExpress care este deja pe drum?

O mișcare bună a vânzătorului este că marchează rapid plata primită și articolul expediat, o fac astfel pentru a evita returnările de la persoana pe care o regretă. In asa fel incat anularea achizitiei solicitate se face automat.  Deci cel mai rezonabil și mai recomandabil lucru este contactați personal vânzătorul și să exprimăm motivele pe care le-am luat în considerare pentru a anula achiziția.

Este important să fim amabili cu persoana care ne vinde, indicând motivul pentru care dorim să anulăm comanda, îi putem spune că motivul este și „Alt Motiv” de natură personală vom preveni penalizarea vânzătorului. Deși ținem cont de faptul că vânzătorul ar putea respinge returul, deoarece are dreptul să facă acest lucru din moment ce expedierea a fost efectuată.

De asemenea, atunci când dorim să anulăm o achiziție la care a trimis-o deja este în curs de desfășurare, atunci nu am mai vorbi despre o anulare, mai degrabă ar fi o „Disputa și rambursarea plății”. Ceea ce este posibil să faceți imediat după plasarea unei comenzi este să o anulați, adică dacă după plasarea unei comenzi pentru un produs regretăm și nu ne mai dorim.

Ceea ce trebuie să facem este să „anulăm comanda” aceasta în perioada de timp în care plata este verificată. Pentru a face acest lucru, intrăm doar în aplicație și ne aflăm în secțiune „Comenzile mele” și faceți clic pe „Anulați comanda” La anulare, platforma va procesa și plata deja înregistrată, dar o va returna în câteva zile.

Cum să returnezi o comandă nedorită care a fost deja livrată?

Daca nu am avut noroc, iar vanzatorul nu vrea sa accepte ca anulam comanda, atunci singura optiune pe care o avem este sa primim produsul si sa vorbim din nou cu el pentru a incerca sa ajungem la o intelegere. Și dacă avem norocul că comanda ajunge acasă târziu, atunci avem o bază la care „Deschide o dispută”.

În care dacă am anulat produsul cu cardul „Serviciul Clienți”, ei vor fi cei care se ocupă de cazul litigiului, dar dacă am anulat sau am plătit cu moneda virtuală PayPal, este mai sigur ca tot procesul să fie mai simplu. și câștigăm sau să anulăm disputa. Rețineți că, dacă vânzătorul nu a oferit produsul cu descrierea „Retur gratuit”, va trebui să plătiți costurile pentru acesta, vă sugerăm de asemenea ca în ceea ce aveți în mâini produsul pe care intenționați să îl returnați nu-l scoateți din ambalaj nici pachetul în care a venit la tine.

Și după deschiderea disputa, vor fi disponibile 15 zile pentru a ajunge la o înțelegere cu persoana care vă vinde articolul sau produsul, dacă acest lucru nu are loc atunci AliExpress va fi responsabil de medierea disputei și rezolvarea problemei.

Ce ar trebui făcut pentru a evita plata anulării unei comenzi AliExpress?

Dacă comanda este anulat înainte de efectuarea expedierii rambursarea banilor se face automat. Deci se va reflecta in cele 24 de ore care urmeaza dupa ce ati efectuat anularea comenzii. Daca mijlocul prin care am efectuat plata a fost prin card de credit sau debit, aceasta retur poate dura ceva mai mult, dar daca am facut-o prin PayPal va fi imediat. Apăsând opțiunea „Plăți”, puteți urmări procesul de rambursare.

Unde să revendicați bani dintr-o comandă anulată de AliExpress?

Trebuie sa contactați „Serviciul Clienți” acolo va spunem intreaga situatie, ni se vor cere toate datele necesare precum numarul comenzii solicitate, precum si data anularii si returnarii. Aceștia vor analiza cazul și vor urmări, astfel încât să vă primiți banii înapoi.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here