Cum să schimbați și să treceți de la litere mici la majuscule în Excel fără formulă cu tastatura

Pentru a lucra cu Microsoft Excel este necesar să se cunoască elementele de bază ale programului pentru a crea funcții personalizate care vă fac munca mai ușoară. Totuși, ocazional ni se întâmpină probleme pe care nu le putem identifica din cauza infinitului de funcții pe care ți le oferă acest program, deoarece ne ajută să creăm tot felul de forme de date și operații matematice.

Acesta nu este un motiv să vă faceți griji, deoarece cu practică învățăm să ne gestionăm mai bine în foile de calcul Excel și astăzi vă vom învăța cum să schimbi și să treci de la litere mici la majuscule în Excel fără formulă cu tastatura.

Cum să schimbați și să treceți de la litere mici la majuscule în Excel fără formulă cu tastatura
Vezi acest videoclip pe YouTube

Efectuarea manuală a acestei sarcini este de obicei obositoare și necesită timp, probleme care stau în lipsa de cunoștințe în utilizarea funcțiilor Excel, de aceea se recomandă colorarea celulelor conform textului pentru a identifica rapid zona în care urmează să aplicăm Această funcție, accelerarea procesului de învățare și optimizarea performanței de lucru în acest proces.

Să o faci fără o formulă ca atare nu este posibil, pe lângă utilizarea formulei o dată, este suficient să copiam și să lipim rezultatul respectiv oriunde dorim, ușurând tot ce ne dorim, nu-ți face griji, nu este deloc complicat.

Index()
  1. Funcția Excel UPPER
  2. Funcția Excel PROPER
  3. Funcție de umplere rapidă

Funcția Excel UPPER

Funcția SUS ne oferă permite schimbarea tuturor literelor unui cuvânt selectat în majuscule, Pentru a face acest lucru, introducem foaia de calcul și scriem cu litere mici informațiile pe care urmează să le convertim într-o coloană. Apoi, ne poziționăm în coloana următoare, în aceasta vom scrie "=majuscule(valoarea celulei pe care o vom schimba în majuscule)" și apăsăm enter pentru a vedea rezultatele.

Pentru a aplica funcția la restul informațiilor din prima coloană, selectați în colțul din dreapta jos pentru a trage indicatorul mouse-ului sub forma unei casete până la ultima celulă din coloană, astfel încât totul să fie selectat. În acest fel, restul informațiilor din prima coloană vor fi copiate în a doua dar cu majuscule.

Mai tarziu, pentru a șterge prima coloană cu informațiile în litere mici, faceți clic pe litera de deasupra coloanei cu informațiile cu majuscule și copiați tot textul din ea, fie făcând clic dreapta, fie selectând opțiunea de copiere din meniul de editare. Continuând, ne întoarcem la meniul de editare pentru a selecta opțiunea de lipire cu valori.

Funcția Excel PROPER

Funcția PROPER ne oferă vă permite să convertiți prima literă a fiecărui cuvânt în majuscule și restul literelor în minuscule, Această funcție constă din aceiași pași ca și funcția UPPER explicată anterior în detaliu. Deși, este important de reținut că acest lucru va scrie și litera care urmează unui caracter care nu este o literă, fie că este un număr sau un semn.

Prin urmare, pentru a aplica această funcție, introducem foaia de calcul pentru a introduce informațiile pe care urmează să le convertim într-o coloană. Apoi, ne situăm în coloana următoare și introducem "=propername(valoarea celulei pe care o vom schimba în majuscule)" și apăsați enter pentru a obține rezultatele.

Poate sa repetați pașii explicați în funcția anterioară pentru a aplica funcția pe restul coloanei și apoi ștergeți coloana cu informațiile cu litere mici.

Funcție de umplere rapidă

Acest lucru ne permite completați automat informațiile atunci când detectați un model pentru a economisi timp atunci când lucrați pe o foaie de calcul Excel.

Mergem la foaia de calcul și introducem datele pe care le vom folosi cu litere mici, deoarece funcția de completare rapidă poate analiza și modifica informațiile astfel încât prima literă a cuvântului să fie scrisă cu majuscule.

În coloana următoare introducem aceleași informații dar de data aceasta cu majuscule în prima literă a cuvântului, apoi când începem să scriem în celula următoare putem vedea cum funcția interpretează modelul pentru restul celulelor goale.

Dacă aceasta nu generează o previzualizare, noi ne putem asigura că instrumentul funcționează când mergem la fila de date și în cadrul Instrumentelor de date selectăm opțiunea Umplere rapidă.

Microsoft Excel conține o varietate de instrumente pentru conversia numerelor în litere, litere mici în majuscule și calcul matematic. De obicei, este dificil să știi toate acestea la început, așadar, Este necesar să aveți răbdare și să urmați pașii explicați până când îți perfecționezi tehnicile în acest sistem.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here