Cum să schimb programele implicite pe computerul meu cu Windows 10?

Un utilizator de Windows 10 care deschide orice fișier de pe computer, prin asociere se va deschide cu un program specific, care este predeterminat de sistem. Un exemplu în acest sens este atunci când deschideți un videoclip sau o imagine și o face imediat din vizualizatorul Windows.

În cazul dat în care doriți să schimbați programele implicite în Windows 10, pentru altele preferate, puteți alege să selectați opțiunea 'Deschide cu' sau dacă doriți ceva permanent, este posibil să o schimbați din setările PC-ului dvs.

Index()
  1. Cum vă puteți vedea programele implicite în Windows 10?
  2. Care sunt metodele pe care le puteți urma pentru a vă seta programele implicite?
    1. Din setările PC-ului
    2. Schimbați după tipul de fișier
  3. De ce programele dvs. implicite nu se modifică corect și ce trebuie să faceți pentru a o remedia?

Cum vă puteți vedea programele implicite în Windows 10?

Sistemul Microsoft în Windows 10 are aplicații încorporate în mod implicit care acoperă aproape toate tipurile de fișiere sau sarcini pe care utilizatorul trebuie să le deschidă sau să le proceseze. Ceea ce înseamnă că există programe pentru a deschide text PDF/DOC, imagini PNG/JPG și chiar fișiere MP3/MP4.

Uneori se întâmplă ca, la executarea acestor fișiere și sarcini, Windows să îți arate sau nu o fereastră pentru a putea alege programul pe care să-l folosești după preferință, dar de multe alte ori, sistemul îl alege automat.

În acest al doilea caz este imposibil să vă vedeți programele implicite deoarece sistemul le păstrează pentru el însuși, așa că trebuie mergi la locul unde le depozitezi de obicei, adică în calea C:NNUser_name NAppData NLocal NPackages, de fapt, cu aceste informații este posibil să puteți deschide programe și funcții în Windows 10 însuși pentru a modifica aplicațiile. 

Care sunt metodele pe care le puteți urma pentru a vă seta programele implicite?

Dacă doriți să vă setați propriile programe implicite pentru anumite funcții, este posibil să o realizați modificarea asocierii fișierelor, care oferă Windows ghidul pentru setul existent de programe.

Pentru aceasta, există două metode infailibile, care sunt din setări pentru a da programelor o extensie permanentă și din tipul de fișier sau metoda deschisă, pentru a le seta ocazional.

Din setările PC-ului

Dacă doriți să faceți o schimbare masivă a programelor implicite din sistem, această metodă este cea ideală, pentru a o realiza mergeți la configurare, pictograma acesteia se găsește lângă bara de căutare.

Fiind situat acolo, faceți clic pe fila care menționează ‘Aplicații’, apoi vor apărea o serie de opțiuni, unde se va limita doar la selectarea din meniu, fila care menționează ‘Aplicații implicite’.

Apoi derulați în partea de jos și alegeți fila ‘Alegeți aplicațiile implicite după tipul de fișier’, aceasta va defalca o listă de programe pe care Windows le consideră potrivite și compatibile cu toate tipurile de fișiere, pentru a finaliza, marcați în bara de căutare tipul de fișier la care doriți să schimbați asocierea.

Schimbați după tipul de fișier

Această metodă este recomandată atunci când doriți să încercați să deschideți un fișier sau să rulați un proces o singură dată, așa că trebuie să schimbați tipul fișierului cu opțiunea de ‘Deschide cu’ sau doar, schimbați programul cu care este deschisă o extensie de fișier.

Cel mai obișnuit este că Windows, la procesarea cererii utilizatorului, arată o listă de programe compatibile și existente în sistem, toate în raport cu fișierul care se solicită deschiderea.

Prin urmare, trebuie să activați pur și simplu selectând programul care este la alegere, desigur, dacă este pe lista respectivă, dacă nu este cazul, și sunteți conștient că îl aveți pe computer, faceți clic pe unde citați ' Mai multe aplicații' și cu el căutați-l și alegeți-l.

De ce programele dvs. implicite nu se modifică corect și ce trebuie să faceți pentru a o remedia?

Dacă încercați metodele de mai sus și ceva asemănător, observați că programele dvs. implicite nu sunt modificate, va trebui sa apelezi la masuri mai puternice, cum ar fi dezinstalarea aplicațiilor Windows implicite sau modificarea acestora din panoul de control. Deci, trebuie să accesați aplicația respectivă și să selectați în fila care dictează programele implicite.

Urmată de alegerea setării programelor implicite, aceasta va dezvolta o listă, o configurați pe cea preferată și, făcând acest lucru, veți activa două opțiuni. Primul vă va întreba dacă doriți ca toate fișierele asociate programului să se deschidă cu același lucru.

Iar al doilea, dacă vrei ca alegerea să fie făcută individual, iar de fiecare dată când încerci să deschizi orice fișier, alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine. Dacă aceste acțiuni nu sunt suficiente, este recomandat utilizați o aplicație externă pentru a vă ajuta cu sarcina sau contactați direct asistența tehnică Microsoft.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here