Cum să schimbați dimensiunea produselor nedorite și solicitate pe AliExpress?

Una dintre cele mai mari complicatii la primirea unei achizitii facute online este ca ne trimit marimea gresita daca este o piesa vestimentara. Dar se mai intampla ca atunci cand comandam un produs din imagine vizualizam o marime sau o culoare, iar odata ce avem produsul in maini, sa vedem ca este diferit de descrierea vazuta inainte pe pagina.

Din păcate, aceste erori apar și pe platforma AliExpress și ne putem întreba cum să rezolvăm acest detaliu, cum să schimbăm dimensiunea acestui produs Continuați să citiți articolul aici, vă vom arăta câteva sugestii asta te va servi cu siguranta.

Index()
  1. Cum se face schimbul de produse cu dimensiunea greșită în AliExpress??
  2. Ce trebuie făcut pentru ca returnarea unui produs AliExpress să fie gratuită??
  3. Cât timp poate dura AliExpress să schimbe un produs??
  4. Ce trebuie să faceți dacă AliExpress nu primește schimbul pentru un produs nedorit?
  5. Unde primiți o rambursare pentru un produs achiziționat de pe AliExpress?

Cum se face schimbul de produse cu dimensiunea greșită în AliExpress??

 Protocolul de urmat faceți un schimb de produse pe AliExpress Este, de asemenea, una dintre cele mai mari cerințe ale acestei rețele de cumpărături online, dar din păcate până acum nu există nicio funcție de a alege să schimbi automat un articol sau produs, caz în care ai putea deschide o dispută pe AliExpress. 

Cel mai simplu mod de a efectua acest proces este anularea cererii sau a comenzii și apoi a face cererea pentru produsul pe care ne dorim cu adevărat să-l achiziționăm. Același lucru se întâmplă dacă doriți să schimbați o mărime, opțiunea în fața noastră este contactati direct furnizorul pentru a ajunge la un acord privat care să favorizeze ambele părți.

Ce trebuie făcut pentru ca returnarea unui produs AliExpress să fie gratuită??

Pentru a face o retur in acest magazin online si pentru ca acesta sa fie total gratuit trebuie sa luam in considerare mai multi factori precum: de ce urmeaza sa il returnam, daca este pentru ca haina nu ni se potriveste, nu este cea corecta. marimea, sau este in stare proasta si avem cum sa dovedim, il putem returna fara a plati returnarea. Deși dacă nu este niciunul dintre cele menționate există o serviciu pe AliExpress numit „Retur gratuit” adică nu am plăti nimic la returnarea sau returnarea unui produs.

Însuși site-ul AliExpress spune că are acest serviciu care acoperă 15 zile de la data livrării produsului, clientul poate decide dacă îl returnează sau nu, indiferent de motiv, dar ținând cont dacă vânzătorul produsului Ai această opțiune , deoarece aceiași vânzători sau furnizori AliExpress au opțiunea de a alege dacă oferă sau nu acest serviciu „Retur gratuit”.

De aceea, este important ca atunci când facem achiziția, să ne uităm dacă pagina în care apare produsul pe care dorim să-l cumpărăm, în aceasta este Pictograma sau simbolul „Retur gratuit”, Astfel vom sti dinainte ca daca articolul prezinta vreo problema il putem returna fara costuri.

Cât timp poate dura AliExpress să schimbe un produs??

De exemplu, daca este un produs aflat in litigiu sau doriti sa anulati disputa, trebuie sa tinem cont ca se vor lua in calcul 5 zile pentru confirmarea returului si apoi 10 zile pentru efectuarea si finalizarea returului, acesta este,, în total 15 zile.

Acum, dacă ați comunicat direct cu vânzătorul și acesta a ajuns la un acord convenabil ambelor părți, produsul nu va fi în litigiu, deci nu va exista un interval de timp stabilit ci mai degraba totul va depinde de intelegerea la care au ajuns amandoi si trebuie sa fii atent la intregul proces, pastrand in permanenta comunicare cu acelasi vanzator. Astfel veți ști în orice moment când va sosi schimbarea, deoarece veți urmări expedierea.

Ce trebuie să faceți dacă AliExpress nu primește schimbul pentru un produs nedorit?

Trebuie sa „deschide o dispută”, dar înainte de asta avem următoarea opțiune, de fapt de pe aceeași pagină web explică că aceasta ar trebui să fie procedura, în parte declarația spune după cum urmează: „Dacă produsul pe care l-ai primit nu te mulțumește, mai întâi contactați furnizorul sau vânzătorul pentru ca împreună să încerce să găsească soluția.

Alternativ, puteți face acest lucru făcând clic pe (Contactați vânzătorul pe pagina cu lista de comenzi)trimite-i un mesaj. Vă sugerăm să furnizați o fotografie a articolului (articolelor) care dovedește vânzătorului, iar vânzătorul poate confirma eșecul sau problema produsului (produselor) și astfel vă oferă cea mai convenabilă soluție pentru ambele

Dacă contactarea directă a vânzătorului nu funcționează, atunci ar trebui să continuăm „Deschide o dispută” în care ni se pot prezenta două variante posibile. Unul în care ne este permis să procesăm o retur gratuită sau unul în care articolul are un „serviciu de garanție comercială” de un an. Desigur, totul va depinde de momentul comenzii, de tipul comenzii.

Unde primiți o rambursare pentru un produs achiziționat de pe AliExpress?

se primește rambursarea prin aceeași formă sau mijloace care a fost plătită, adică aceleași mijloace folosite pentru anulare. Aceleași vor fi returnate în termen de maximum 14 zile din momentul în care a început procesul de returnare a produsului.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here