Cum se calculează ani, luni, zile, ore, minute și secunde între două date în Excel (Calculați timpul)

Microsoft Office este un pachet de aplicații informatice care conține diverse programe pentru a facilita activitățile administrative în orice domeniu. Unul dintre aceste programe este Excel, un instrument de birotică care oferă posibilitatea de structurare a informațiilor în tabele, tabele cu intrare dublă și foi de calcul pentru a gestiona cantități numerice. este posibil calculați timpul dintre două date și vă vom spune cum să o faceți.

Cum se calculează timpul, anii, lunile, zilele, orele, minutele și secundele dintre două date în Excel
Vezi acest videoclip pe YouTube

Există diverse funcții pe care Excel le oferă, de la realizarea unui simplu tabel text cu orice conținut. Până la foi de calcul cu funcții speciale precum funcția rădăcină, formule și rezultate generale cu date preluate din alte documente cu același format în Excel.

La fel ca programele Office, elementele sale pot fi introduse și accesate într-un mod simplu prin meniuri și pictograme cu imagini. Pe lângă faptul că au formule preconfigurate.

Este un instrument utilizat pe scară largă pentru administrarea afacerilor și organizarea biroului. Salariile pot fi gestionate cu ușurință în foile de calcul. Pentru a adăuga sume, a genera totaluri și subtotaluri, a obține procente, reduceri, marjă de profit sau pierdere și multe alte funcții, cum ar fi calculați timpul dintre date și chiar calculați vârstele.

În ciuda faptului că este foarte ușor de manipulat acest program, este necesar să cunoaștem câteva date speciale, cum ar fi structurarea formulelor și aplicarea funcțiilor. Ei bine, uneori ar trebui scrieți în panoul excel, tastele pentru a efectua calculele dorite.

Index()
  1. Calculați diferența de ani între două date în Excel
  2. Calculați luni, zile, ore, minute și secunde între două date în Excel

Calculați diferența de ani între două date în Excel

Vă vom ghida cu câțiva pași simpli, astfel încât să puteți realiza cu ușurință calculul cu formula pentru a obține anii dintre două date.

Luând în considerare două celule ale tabelului, una cu o dată de început mai mică și cealaltă cu data curentă sau data de încheiere care trebuie să fie mai mare. Ne vom localiza în celula în care dorim rezultatul și vom introduce următoarea formulă.

Pentru toate calculele trebuie sa incepeti cu semnul egal (=) apoi deschidem parantezele si scriem AN, deschidem din nou o paranteza si introducem coordonatele datei initiale si inchidem parantezele. Punem semnul minus (-) și scriem din nou AN, deschidem parantezele și scriem coordonatele datei finale sau mai mari. Închidem prima paranteză și apoi pe cealaltă. Pentru a termina, confirmăm cu ENTER.

Vom vizualiza ceva de genul acesta =(YEAR(A1)-YEAR(B1)). Deci rezultatul acestei formule va fi diferența dintre ambele date ce determină de fapt vârsta unei persoane dacă le luăm ca dată de naștere și data curentă sau data morții în cazul în care aceasta este decedată.

Există și alte formule pentru a efectua acest calcul: =INTEGER(FRAC.AN(A1,B1) și =DATEDIF(A1,B1,"și"), ambele dau o precizie mai mare pentru ca tine cont de zile.

Cu oricare dintre aceste formule puteți calcula diferența de timp în ani ținând cont de două date. Din acest motiv, va fi foarte ușor să calculezi, de exemplu, să adunăm sau să scazi timpul pe care cineva a lucrat într-o companie într-o anumită funcție sau timpul cât a durat o activitate specială.

Calculați luni, zile, ore, minute și secunde între două date în Excel

Urmând ghidul formulelor anterioare vom lua un model pentru a genera calculul zilelor, orelor, minutelor și secundelor dintre două date în Excel.

Vom folosi funcția DATEDIF și se va scrie în același mod. Numai noi vom schimba litera "y" care simbolizează anul, prin litera "m" să ne arate lunile. Va arăta astfel: = DATEDIF(A1;B1;"m").

Data viitoare, vom calcula zilele folosind aceeași funcție, în acest caz vom înlocui “m” de lună cu “d” de zile, să fie afișat astfel: =DATEDIF(A1;B1;"d"). Acum, dacă ceea ce dorim este să calculăm orele, vom lua ca bază celula în care este dat rezultatul zilelor. Dacă celula este A7, va arăta astfel: =A7*24, numărul de zile pe 24 de ore.

Și dacă vrem minutele, atunci vom lua celula în care s-au însumat orele și o vom înmulți cu 60, astfel încât formula să fie așa: =A8*60. Ei bine, fiecare oră are 60 de minute.

Și în cazul final vom calcula din nou secundele, celula minutelor cu 60 din nou. Formula ar arăta astfel: A9*60.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here