Cum să afli dacă un site web este infectat

  • 40 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Dacă un site web este infectat cu programe malware, nu este recomandat să îl vizitați. De aici și necesitatea de a afla relativ frecvent, de către managerii web, dacă cineva a făcut modificări la codul site-ului, pentru a readuce totul la starea anterioară.

Din ce în ce mai mulți oameni sunt dedicați să facă profit pe internet profitând de munca altora. Deși nu reușesc întotdeauna, riscurile sunt mari atât pentru utilizatorii normali, cât și pentru cei dintre noi care dețin și administrează unul sau mai multe site-uri web.

Dacă aparțineți celui de-al doilea grup și mențineți un site gestionat cu WordPress, cu siguranță vă poate interesa ce vă spunem în continuare. Și, dacă site-ul tău nu folosește WordPress, s-ar putea să fii interesat și de conținutul acestui articol.

Acțiunile infractorilor cibernetici

Infractorii cibernetici încearcă să folosească toate mijloacele pe care le au la dispoziție pentru a-și atinge obiectivele. Astfel, în unele cazuri, ei încearcă, și uneori reușesc, să infecteze site-urile web prin injectarea acestora cu malware pentru a ataca computerele vizitatorilor.

De asemenea, încearcă să injecteze cod pentru a le arăta celorlalți cine sunt și ce vor. Dar mai este, codul injectat poate fi folosit și pentru a monitoriza activitatea utilizatorului și a fura datele care sunt introduse în formulare. Există și posibilitatea de a crea redirecționări care să conducă către alte site-uri, de obicei afectate de malware.

Instrumente pentru a verifica dacă un site web este infectat

Dacă gestionați unul sau mai multe site-uri web folosind un CMS binecunoscut sau un sistem personalizat, aveți câteva instrumente care vă pot ajuta să verificați dacă site-ul dvs. este infectat. De asemenea, sunt valabile, în unele cazuri, pentru ca, în calitate de vizitator, să putem verifica dacă site-ul este total securizat.

Pe listă se remarcă Sucuri Sitecheck, care se ocupă de scanarea site-ului dvs., sau a celui pe care îl vizitați, pentru a verifica dacă este infectat cu malware. Alte două site-uri cu caracteristici similare sunt VirusTotal și Quttera.

Deși niciuna dintre ele nu este total exactă, după cum ne explică cei responsabili, ele sunt valabile pentru a localiza eventualele infecții și a acționa în consecință.

Protecție în WordPress

Dacă utilizați WordPress ca manager de conținut, cel mai bine este să utilizați un plugin precum Wordfence Security. Cu el, după instalarea și activarea acestuia, veți putea, după scanarea inițială, să aflați dacă există vreo infecție în fișierele de sistem, tema activă și pluginurile instalate și să acționați în consecință.

Pluginul vă va permite să faceți majoritatea corecțiilor într-un mod ușor. În plus, de la instalare, site-ul tău va fi protejat împotriva posibilelor atacuri, prevenind acțiunile hackerilor și oricui încearcă să acceseze site-ul tău fără a avea permisiunile corespunzătoare.

A considera

În calitate de responsabil al unui site web, trebuie să vă faceți griji cu privire la protejarea acestuia împotriva programelor malware și împotriva tuturor amenințărilor care îl pot afecta. Este ceva esențial, nu putem lăsa la voia întâmplării, deoarece consecințele pot fi dăunătoare spațiului tău web și, prin rebound, și ție.

  • 40 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here