Cum să aflu care DNS este cel mai bun pentru conexiunea mea la internet?

  • 70 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Cu ceva timp în urmă am scris Înlocuiește DNS-ul ISP-ului tău pentru a obține mai multă viteză pe Web, unde ți-am explicat, pe lângă ce sunt DNS-urile, ce ar trebui să faci pentru a le modifica și astfel câștiga viteză în conexiunile tale la site-uri web. Acum propunem utilizarea unei aplicații, namebench, care vă va ajuta să aflați care sunt DNS-urile pe care le puteți utiliza cel mai bine pentru a crește această viteză. Este o aplicație din care face parte Arhiva de cod Google.

Pași de urmat

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să accesați pagina care acceptă aplicația și să o descărcați. Există versiuni pentru macOS, Windows și Linux. Selectați-l pe cel care vă interesează și, după ce îl descărcați, executați fișierul. După procesul de extracție (dacă ați descărcat un fișier comprimat) va porni programul care ia o formă similară cu cea pe care o puteți vedea mai jos, chiar mai jos Setări.

Setări

Puteți lăsa setările așa cum sunt implicit. În servere de nume apar DNS-urile pe care le aveți acum în funcțiune. Sunt selectate și opțiunile legate de furnizorii DNS la nivel mondial și cele mai bune servicii DNS regionale. Browserul web în care vor fi afișate rezultatele este cel pe care l-ați activat implicit pe computer. Restul opțiunilor vă recomand să nu le atingeți. Faceți clic pe Start Benchmark pentru a începe analiza.

Rezultatele analizei

După câteva minute, în care vă recomand să nu desfășurați nicio activitate pe internet (mai bine pe computer), rezultatele vor fi afișate în browser. Primul tabel, după cum vedem mai jos, arată care este DNS-ul care a atins cea mai mare viteză și configurația recomandată. (Pentru a schimba această configurație, citiți articolul pe care l-am indicat la început. La sfârșitul acestuia vă explicăm cum ar trebui să o faceți).

A doua casetă arată rezultatele testului. Sunt specificate IP DNS, descrierea, numele gazdei și alte date, inclusiv timpii de acces în milisecunde.

Pe lângă cele menționate, sunt afișate și alte informații grafice și textuale. Testați și decideți dacă să urmați sau nu recomandările care vi se arată după test. Decizia finală este a ta.

Acces

Pentru a obține acest instrument, trebuie să accesați namebench. Toate descărcările apar în meniul Descărcări. Deși nu au fost actualizate de ceva timp, recomand să-l descărcați pe cel mai recent și să îl încercați.

  • 70 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here