Cum să aflați de ce un computer macOS încetinește”,

  • 75 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Deși computerele cu Windows tind să încetinească odată cu utilizarea, în principal din cauza cantității de informații care este stocată în Registry, cei care lucrează cu macOS suferă de asemenea de probleme similare. Cauzele pot fi multiple, deși în primul rând se află memoria consumată și utilizarea CPU cauzată de procesele active.

Cum să controlezi procesele active

Este întotdeauna posibil, în Windows și macOS, să controlați aceste procese folosind Task Manager în primul sistem de operare și Activity Monitor în al doilea. Cu aceste instrumente în acțiune vom putea cunoaște procesele care sunt active și vom cunoaște consumul de memorie și utilizarea CPU pe care o face fiecare dintre ele și să acționăm în consecință.

Pentru a porni Monitorul de activitate în macOS, trebuie să accesați caseta de căutare lumina spot după ce apăsați Cmd + bara de spațiu împreună și introduceți caseta tracker de activitate. În fereastra care se deschide trebuie doar să selectați elementul corespunzător, adică Monitor de activitate.

Putem deschide și aplicația indicată făcând clic pe butonul platforma de lansare, în DOCK, și localizați, în grupul de pictograme afișat, pe cel care scrie Alții. După ce facem clic pe el vom vedea că, în grupul de instrumente care apar, este tracker de activitate. Faceți clic pe el pentru a începe.

Urmând oricare dintre cele două căi, va fi afișată imediat o fereastră similară celei de mai jos. În el, după cum puteți vedea, există cinci file, care corespund CPU, memorie, energie, disc și rețea.

Analiza consumului de resurse

După ce ați examinat cu atenție diagrama de proces, trebuie să verificați care dintre ele consumă multe resurse. Dacă nu știm la ce corespunde fiecare dintre ele, putem folosi Google pentru a afla, scriindu-i numele ca criteriu de căutare. Astfel vom ști dacă este necesar pentru funcționarea sistemului de operare sau dacă nu este. În cazul în care nu este necesar, îl putem dezactiva și vedem cum se produce un câștig de performanță. Dacă nu corespunde uneia dintre aplicațiile pe care le folosim în mod regulat, îl putem dezinstala.

concluzie

În cazul în care nu știm cu siguranță la ce corespunde un anumit proces, care consumă multă memorie sau CPU, îl putem dezactiva și vedea ce se întâmplă. Înainte de a face acest lucru, după selectarea liniei care o conține, trebuie să facem clic pe primul buton care apare în stânga barei de instrumente a ferestrei Monitor de activitate. De asemenea, putem obține informații despre fiecare proces făcând clic pe butonul corespunzător. Al treilea buton conține un meniu cu patru secțiuni care afișează, după ce faceți clic pe fiecare dintre ele, informații și acțiuni relevante

  • 75 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here