Cum să aflați driverele instalate pe computer

 • 119 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Este foarte important să știți care drivere sunt instalate. Un computer este o mașină complexă centrată pe două secțiuni, hardware și software. În primul sunt grupate toate elementele care alcătuiesc mașina, de la CPU până la hard disk, prin placa de sunet, placa video, unitățile USB, imprimanta, monitorul, sau memoria RAM, ca să numim. câteva.la unii.

Pentru ca totul să funcționeze este nevoie de software, acea serie de instrucțiuni grupate în ceea ce știm ca aplicații și programe, care ne permite să obținem ceea ce ne dorim de la computer: navigați pe Internet, scrieți un document folosind un procesor de text, imprimați o imagine, o pagină web sau un document de orice fel și, după cum știm cu toții, multe altele.

Cele mai multe dintre aceste elemente care sunt grupate în hardware au nevoie de un software specific pentru a funcționa, care este cunoscut sub numele de driver sau controler. În fiecare computer, întotdeauna în funcție de elementele conectate, sunt instalate mai multe drivere. Merită să cunoașteți lista șoferilor însoțită de informații relevante.

Instrucțiuni pentru afișarea driverelor

Windows include o declarație care vă permite să solicitați această listă. Această instrucțiune este însoțită de câțiva parametri care pot fi activați sau nu, fiecare dintre aceștia oferind valori adăugate la afișarea rezultatelor. Pentru a activa instrucțiunea trebuie să activați consola de comandă, care se face prin apăsarea simultană a tastelor Windows + R și scrisul cmd.

Folosind comanda

Utilizarea comenzii este foarte simplă. Acestea sunt câteva dintre posibilități:

 • interogarea driverului: afișează lista tuturor șoferilor activi, fără alte prelungiri.
 • driverquery /v: lista este însoțită de informații despre fiecare dintre ele.
 • interogare driver /?: afișează ajutor pentru toți parametrii care pot fi utilizați și domeniul de aplicare al fiecăruia dintre ei.

Utilizați o aplicație pentru a vedea driverele active

Dacă nu dorim să apelăm la comanda indicată și preferăm să folosim o aplicație care îndeplinește o sarcină similară, putem folosi InstalledDriversList, un instrument capabil să afișeze o cantitate mare de informații despre drivere sau controlere. In acest fel se poate obtine, pe langa denumirea specifica fiecarui controler, si denumirea descriptiva a acestuia insotita de o scurta descriere, tipul de pornire (manual sau sistem), tipul, grupul din care apartine, marimea , calea fișierului care îl conține.hosts și alte câteva secțiuni.

Plus

InstalledDriversList este un instrument gratuit care funcționează pe cele mai recente versiuni de Windows, 32 și 64 de biți. Trebuie doar să rulați programul pentru a începe să afișați toate informațiile, nu necesită nicio instalare. De asemenea, acceptă o serie de instrucțiuni din linia de comandă care adaugă mai multe funcții aplicației.

 • 119 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here