Cum să vă curățați căștile intraauriculare pentru a nu le deteriora? - Fă-o fără probleme

La fel ca și în cazul căștilor supraear, este necesar să se aplice măsuri de curățare sau chiar să se repare mufa, de asemenea, la căștile intraauriculare este necesar să se ia măsuri. De fapt, este esențial să știi curățați-vă căștile intraauriculare pentru a nu le deteriora.

Index()
  1. Ce poate afecta dacă nu vă curățați căștile din când în când??
    1. Calitate slabă a sunetului și durata de viață redusă
    2. infecții ale urechii
  2. Care sunt ustensilele recomandate pentru curățarea aparatelor auditive intraauriculare??
  3. Ce părți ale căștilor sunt cele pe care le puteți curăța?
  4. Ce lucruri ar trebui să evitați când curățați căștile intraauriculare fără fir??
  5. Cum să curățați căștile intraauriculare marca Samsung?
  6. Cum să curățați căștile iPhone?

Ce poate afecta dacă nu vă curățați căștile din când în când??

Dacă nu ai grijă de căștile tale, în timp, cu siguranță va trebui să scoți mufa spartă de la mufa blocată sau altă acțiune de reparație, dar problema îngrijirii merge și mai departe, acolo unde intervine curățarea căștilor. Credeți sau nu, curățarea căștilor intraauriculare este ceva foarte recomandat pentru a evita multe probleme, dezavantaje pe care le amintim mai jos.

Calitate slabă a sunetului și durata de viață redusă

Acumularea de ceară este capabilă să provoace daune semnificative funcționalității urechilor dumneavoastră. Deși este rar ca acestea să poată deteriora direct difuzoarele căștilor, dacă poate reduce volumul și fidelitatea sunetului. Pe de altă parte, durata de viață utilă a căștii ar putea fi redusă dacă se acumulează prea multă ceară.

infecții ale urechii

Poate că principalul pericol de a nu curăța căștile este că îți poate afecta sănătatea. La fel ca orice vă puneți în urechi, căștile intraauriculare trebuie curățate în mod regulat. Căști foarte murdare, poate provoca infecții ale urechii, cunoscute și sub denumirea de infecții optice.

Care sunt ustensilele recomandate pentru curățarea aparatelor auditive intraauriculare??

În general, orice instrument de curățare ar putea fi util pentru a ne curăța urechile. În orice caz, este indicat să ții cont de anumite criterii de bază, de exemplu, se recomanda folosirea de lavete, tampoane sau perii fara scame.

Pe de altă parte, în ceea ce privește procedura, pur și simplu utilizați cârpa / prosopul pentru a curăța exteriorul căștilor și asigurați-vă că curățați foarte bine exteriorul capetelor de urechi. În schimb, vei folosi pensulele sau tampoane pentru interiorul căștilor, de obicei vorbim despre partea interioară a vârfurilor de urechi sau canalul audio. În orice caz, fiți foarte atenți când îndepărtați ceara.

Ce părți ale căștilor sunt cele pe care le puteți curăța?

Puteți curăța orice parte exterioară a setului cu cască, trebuie doar să fiți foarte atenți când îndepărtați ceara sau murdăria. Este important ca, atunci când utilizați instrumentele de curățare, evitați introducerea de ceară în cască.

Atâta timp cât îndepărtați cu grijă ceara din ureche, nu ar trebui să aveți probleme cu aparatul dvs. auditiv. La rândul său, deși în majoritatea cazurilor este suficientă o cârpă sau un tampon de bumbac, în circumstanțe îndepărtate este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui agent de îndepărtare a petelor.

În cazul în care trebuie să îndepărtați o pată sau ceară blocată, puteți folosi alcool, atâta timp cât este de o gradație foarte mare. De fapt, vă recomandăm numai utilizarea alcool izopropilic cu curmale cu o puritate mai mare de 70%. La rândul său, în cazul utilizării acestui element de curățare, este foarte important să lăsați lichidul să se usuce înainte de a utiliza in-ear.

Ce lucruri ar trebui să evitați când curățați căștile intraauriculare fără fir??

Fără îndoială, libertatea de a nu avea cabluri poate fi foarte convenabilă, mai ales dacă doriți să conectați o cască Bluetooth la un PC cu Windows 10. În orice caz, așa cum am subliniat, curățarea este necesară pentru a evita problemele, mai precis, ar trebui să luați în considerare următoarele.

Pentru început, principalul lucru atunci când curățați atât căștile fără fir, cât și căștile cu fir este umezeala. Umiditatea poate fi foarte distructivă și, de fapt, doar puțin ar putea să încurce sau să deterioreze complet acustica căștilor. La rândul său, căldura este ceva ce trebuie evitat cu orice preț.

Din acest motiv, recomandăm curățarea aparatelor auditive fără lichid, cu excepția alcoolului izopropilic de înaltă puritate. În mod similar, dacă din orice motiv căștile tale se udă, evitați să utilizați un uscător/încălzire. Dacă doriți să utilizați uscătorul, este important să opriți căldura (adică utilizați numai funcția de suflare).

Cum să curățați căștile intraauriculare marca Samsung?

Există multe modele de Samsung in-ear, de la cele care folosesc perne, la cele care seamănă mai mult cu căștile Apple. Indiferent de modelul pe care îl deții, le poți curăța folosind o cârpă și o perie sau tampon. Aveți grijă să nu pătrundă ceară în cască și curățați-o cu multă răbdare.

Cum să curățați căștile iPhone?

Căștile intraauriculare de la Apple au de obicei un muștiuc mult mai vizibil, așa că dacă decideți să vă curățați AirPod-urile, este recomandat să aveți multe Aveți grijă să nu direcționați murdăria în aparatul auditiv. La randul lor, recomandarile de inainte sunt functionale, adica le puteti curata cu o carpa si folosind tampoane sau perii mici.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here