Cum repar ecranul negru pe Windows 10 al meu? - Cauze si solutie

Odată cu noile elemente adăugate în Windows 10, cum ar fi vopsea 3D, modul de noapte, blocarea dinamică și chiar funcțiile de realitate virtuală, mulți utilizatori au întâmpinat erori, una dintre ele este ecranul negru. Uneori putem vedea indicatorul mouse-ului, în timp ce ecranul este încă negru în alte cazuri, nu. Această problemă poate apărea în diferite moduri, este chiar posibil ca atunci când faceți o captură de ecran ecranul să fie negru.

Pentru a remedia această problemă este întotdeauna necesar să reporniți PC-ul, odată ce acest lucru este făcut puteți efectua mai multe proceduri pentru a elimina această defecțiune, fie utilizând un instrument de reparare Windows, fie intrând în modul sigur Windows veți putea interacționa cu driverul acestuia și accesorii, în ordine de la remediați ecranul negru din Windows 10.

Index()
 1. Ce ar putea cauza eroarea în funcționarea monitorului dvs?
  1. Probleme de conexiune fizică
  2. Șoferii sunt depășiți
  3. Incompatibilitate cu actualizările
 2. Cum puteți reseta conexiunea dintre computer și monitorul acestuia?
 3. Când ar trebui să mergeți la un specialist pentru a vă repara ecranul??

Ce ar putea cauza eroarea în funcționarea monitorului dvs?

Trebuie să ținem cont, pe lângă problemele de incompatibilitate de sistem, și de hardware. Adică monitorul în sine, motiv pentru care poate fi cauzată eroarea ecranului negru este împărțit în 3 categorii. Acestea sunt următoarele:

Probleme de conexiune fizică

Dacă monitorul tău afișează culori sau dacă are o problemă de semnal în afara intervalului, ecranul va fi afișat în negru, pentru a rezolva această eroare trebuie doar să verificați conexiunea monitorului, Este chiar recomandat să schimbați cablul video, deoarece poate fi cauza defecțiunii, este foarte rar ca această eroare să apară din cauza curentului, dacă ați schimbat cablul video și are încă un ecran negru, problema este nu conexiunea fizică.

Șoferii sunt depășiți

la instalare aplicații care necesită un consum mare de resurse, Este posibil ca driverele video să nu-l accepte și să apară eroarea de ecran negru, mai ales dacă sunt învechite, este foarte frecvent ca un utilizator să nu actualizeze driverele, chiar și mulți folosesc doar Windows de bază.

Pentru a rezolva această problemă trebuie rulați comanda 'dxdiag' și vizualizați driverul dvs. video, odată ce obțineți informațiile puteți accesa site-ul oficial al producătorului și puteți descărca cea mai recentă versiune în funcție de caracteristicile computerului dvs., cu aceasta veți exclude probleme la drivere.

Incompatibilitate cu actualizările

Aceasta este problema numărul unu în care apare eroarea ecranului negru. Dacă un utilizator instalează Windows și aplicațiile sale, când totul este gata, atunci rulează Windows Update, efectuând o scanare și actualizări și adăugând pachete și actualizări la multe aspecte, chiar în acest moment eroarea apare pe ecran.

Desigur, și la actualizarea manuală a aplicațiilor, dacă totul este în regulă cu conexiunea fizică a monitorului și odată cu driverele, atunci problema apare cu o anumită incompatibilitate de actualizare. Pentru a rezolva această problemă trebuie porniți sistemul în modul sigur și apoi dezactivați unele servicii sau eliminați actualizări, o opțiune este să reveniți la un punct de restaurare.

Cum puteți reseta conexiunea dintre computer și monitorul acestuia?

La deconectați cablul de alimentare și video, apoi reconectați-l, vom reporni conexiunea dintre computer și monitor. Dar trebuie să ții cont de mai multe aspecte și pași precum:

 • Deconectați orice accesorii suplimentare, cum ar fi baze, adaptoare, lumini sau orice hardware care poate genera conflicte.
 • Încercați să schimbați cablul video cu altul dacă funcționează, atunci problema va fi cablul video.
 • Efectuați un test de monitor cu un alt sistem sau CPU, aceasta confirmă dacă problema este cu monitorul sau relația acestuia cu sistemul utilizat.
 • Dacă monitorul are mai multe intrări video, cum ar fi HDMI, VGA, DVI, încercați să-l conectați cu un alt port.
 • Dacă aveți mai multe plăci grafice, încercați să schimbați adaptorul astfel încât să utilizați unul diferit.

Un fapt important pe care trebuie să-l știți este că computerul se adaptează automat la monitorul dvs., dacă puteți încerca alt monitor și apoi îl reporniți pe cel cu ecranul negru, veți putea găsi și problema pe lângă mai ușor să reporniți conexiunea dintre monitor și computer.

Când ar trebui să mergeți la un specialist pentru a vă repara ecranul??

Dacă ați urmat toate sugestiile și tot nu puteți rezolva problema ecranului negru, este recomandat să mergeți la un specialist, deoarece problema trebuie să fie din cauza unei componente defecte.

La fel, este recomandat porniți sistemul de operare dezactivând serviciile Windows, pentru a verifica dacă poți rezolva problema ecranului. Pentru a face acest lucru trebuie doar să:

 1. Porniți Windows în modul de pornire avansat apăsând tasta F8, dacă arată o pornire avansată este pentru că problema nu este la monitorul dvs.
 2. Accesați „Depanare” și apoi „Opțiuni avansate”.
 3. Faceți clic pe „Setări de pornire”.
 4. Urmați pașii în modul sigur cu prompturi de comandă sau rețea.
 5. Fiind în sistem, executați comanda 'msconfig' apăsând tastele 'Windows + R'.
 6. În fila „General”, bifați caseta „Încărcați elementele de pornire”.
 7. În fila „Servicii”, faceți clic pe „Ascundeți serviciile Windows”, apoi dezactivați caseta de selectare pe toate cele care afișează.
 8. Profitați de ocazie pentru a actualiza driverul video sau pentru a-l dezinstala.
 9. Reporniți Windows astfel încât să se adauge din nou un driver video, să fie aplicate modificările în servicii și gata.

În mod similar este întotdeauna indicat să mergi la specialist, mai ales dacă nu ai cunoștințe în manipularea computerului.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here