Cum să anulați achizițiile în Wallapop în câțiva pași? - Solicitați o rambursare

Cumpărarea și vânzarea de produse prin intermediul site-urilor web sunt procese complicate în care trebuie să fii foarte atent. In acest sens, este posibil ca un produs pentru care ai oferit sa nu iti ofere siguranta totala, asa ca poti cere anularea achizitiei. Deci acest articol va explica Cum să anulați achizițiile în Wallapop, solicitați returnarea banilor dvs. și cine ar trebui contactat pentru aceasta.

Index()
  1. Cum să anulați o achiziție în Wallapop?
    1. Contactați serviciul clienți Wallapop
    2. Contactați vânzătorul în chat
  2. Când este rambursarea?
  3. Ce trebuie să faceți dacă vânzătorul nu vă anulează achiziția de pe Wallapop?

Cum să anulați o achiziție în Wallapop?

Când căutați să cumpărați produse de pe Wallapop și faceți oferta respectivă de a plăti pentru produsul pe care urmează să-l cumpărați, vă puteți gândi de două ori. Adică s-ar putea să nu mai fii convins de produsul pentru care ai oferit sau ai gasit unul mai bun si mai ieftin în altă parte, așa că doriți să anulați achiziția.

În Wallapop acesta este un proces oarecum dificil deoarece în această platformă de cumpărare și vânzare de articole second-hand nu există niciun buton care să vă permită să anulați achiziția. Deci din proprie voință nu puteți anula achiziția unui produs. Cu toate acestea, puteți încerca următorii pași pentru ca achiziția produsului să nu se facă.

Contactați serviciul clienți Wallapop

Primul lucru pe care ar trebui să-l încercați este să contactați compania însăși încercați să anulați achiziția a unui produs. In acest sens, trebuie sa contactati serviciul clienti din aceeasi aplicatie, in sectiunea destinata acestui scop. Apoi explicați motivul schimbării dvs. de decizie și trebuie să așteptați ca persoanele care gestionează platforma să blocheze tranzacția care se efectuează. De asemenea, puteți comunica prin e-mail la adresa [email protected sau prin oricare dintre rețelele lor sociale.

Contactați vânzătorul în chat

O altă opțiune pe care o puteți încerca este să contactați direct vânzătorul produsului. Asta pentru a explica ce s-a întâmplat și să vă rog să nu acceptați oferta ce ai facut. În acest fel, achiziția nu se face și platforma nu debitează banii pe care i-ați oferit pentru produsul respectiv.

În această ordine de idei, să contactați vânzătorul, în specificațiile produsului există o secțiune de chat de unde poti scrie. Apoi, vânzătorul poate respinge oferta sau anula vânzarea dacă a acceptat-o ​​înainte. Odată anulată achiziția, poți afla că banii ți-au fost returnați sau că nu au fost debitați din contul tău Wallapop.

Când este rambursarea?

Când nu este posibil să cumpărați sau să vindeți produse din moment ce achiziția a fost anulată. Wallapop returnează banii care au fost plătiți pe același card de credit de unde au venit banii. De obicei, returul se face în un interval destul de rapid de 48 de ore,  deși există mai mulți factori care pot întârzia respectiva întoarcere.

De exemplu, dacă vânzătorul a expediat deja coletul, banii nu sunt returnați imediat cumpărătorului. Bine zis pachetul trebuie să se întoarcă la oficiul Wallapop numit oficiu poștal pentru ca oamenii care lucrează acolo să dea undă verde pentru ca întoarcerea să aibă loc. Așadar, este necesar să așteptați să ajungă coletul înapoi la companie pentru a vă primi banii pe card. În aceste cazuri, trebuie să se înțeleagă că compania durează câteva zile, deoarece se asigură că nu a avut loc o înșelătorie sau un schimb de produse.

Ce trebuie să faceți dacă vânzătorul nu vă anulează achiziția de pe Wallapop?

În cazul în care vânzătorul vă acceptă oferta și nu dorește să anuleze tranzacția, procesul devine puțin mai greoi. Bine nu s-a putut ajunge la o înțelegere amiabilă cu vanzatorul respectiv. Deci ceea ce se poate face este să contactați rapid birourile platformei pentru a solicita blocarea operațiunii la care nu mai doriți să participați.

Există mulți factori care pot îngreuna aceste procese, de exemplu este posibil ca produsul să fi fost deja livrat la domiciliu, caz în care compania poate respinge orice tip de retur. În mod similar, s-ar putea vânzătorul este închis în poziția sa de a nu accepta returulsau produsul dumneavoastră susținând că achiziția a fost făcută corect și că vina a fost a dumneavoastră pentru că ați oferit. Prin urmare, compania nu poate face nimic din moment ce tranzacția a fost efectuată într-o manieră curată și legală.

 Din acest motiv, trebuie avută mare grijă atunci când licitați pe o platformă de cumpărături precum Wallapop și altele asemenea. Deoarece puteți risca să pierdeți bani pe un produs care nu va fi folosit. La fel, trebuie asigurați-vă că doriți sau aveți nevoie de produs să nu treci prin aceste neplăceri și să nu deranjeze alți vânzători cu oferte false, deoarece acești oameni vor să iasă din produsele menționate și ar putea avea nevoie de bani.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here