Cum să adăugați o legendă la o fotografie în Word? - toate metodele

O subtitrăre foto, numită uneori o legenda foto este un text explicativ și care ne oferă contextul de ce fotografia se află într-un anumit loc din document sau despre ce este fotografia în sine. Acest tip de text care tinde să meargă cu litere mici situate în partea de jos a fotografiei. Devenind un instrument foarte utilizat atunci când desfășurați lucrări grele sau activități educaționale.

Din fericire, atunci când lucrăm în Word, nu este necesar să ne lipsim de a face legende sau de a căuta un alt tip de document care să le facă, întrucât programul, indiferent dacă este în versiunea sa pentru mobil, web sau desktop, are un instrument specific care ne va permite să creăm legenda a fotografiei fără inconvenient. Așadar, dacă doriți să învățați cum să faceți o legenda foto, aici vă vom arăta cum și care sunt diferitele metode de urmat.

Index()
  1. Ce tip de legenda foto ti se potriveste in functie de situatie?
  2. Cum puteți adăuga o legendă la o imagine în Word?
  3. Cum să inserați text chiar sub o imagine fără a fi o legendă?
  4. Cum să editați imaginea în Canva și să adăugați o legendă la ea?

Ce tip de legenda foto ti se potriveste in functie de situatie?

Atunci când lucrăm într-un fișier Word creând grafice sau inserând imagini, pe lângă tabele, putem folosi confortabil oricare dintre funcțiile pe care ni le prezintă programul pentru a crea o legenda foto. Pentru a face asta, Word ne oferă două stiluri de subtitrări, Prima este cea care nu numai că ne oferă opțiunea de a plasa o mică legendă, dar va enumera și fiecare dintre figurile cărora le punem legenda foto. Acest tip de legende foto poate fi folosit folosind instrumentul de referință Word.

Pe de altă parte, dacă nu dorim ca legendele să fie listate ca 'Figura 1', 'Imaginea 1' sau 'Graficul 1' și mergem direct la explicația sau textul pe care vrem să-l plasăm sub fotografia inserată, vom folosi o metodă alternativă care este prin utilizarea casetelor de text cuvânt.

Cum puteți adăuga o legendă la o imagine în Word?

Metoda convențională de a adăuga o legendă în Word este prin instrumentele din fila „Referință”, acest tip de legendă foto nu numai că ne va permite să plasăm o scurtă descriere sau legendă a imaginii, dar în același timp o va enumera. În plus, ne va oferi diverse tipuri de enumerare, așa că nu va trebui să ne mulțumim cu formatul tradițional.

Pentru a-l folosi, trebuie mai întâi să adăugați imaginea în interiorul documentului prin fila „Inserare” iar în zona 'Ilustrații' trebuie să selectați din lista derulantă de imagini ce opțiune de inserare dorim să folosim în funcție de locația ilustrației, fie de pe dispozitivul pe care îl folosim, fie dintr-o altă imagine a aceluiași fișier sau imagini online.

După ce ați introdus imaginea și ați păstrat-o selectată, trebuie accesați fila „Referințe” iar în zona 'Titluri', vom face clic pe 'Insert Title'. Când se afișează fereastra pop-up, putem modifica anumite detalii, cum ar fi etichetarea sau numerotarea, pe lângă adăugarea descrierea sau a legendei unde scrie 'Titlu'.

În cele din urmă, vom apăsa accept pentru a salva modificările pe care le-am făcut, dacă doriți să personalizați modul în care este scrisă legenda, cum ar fi fontul sau culoarea, trebuie să o faceți prin fila 'Acasă'. Amintiți-vă că în următoarele imagini vă decideți să le adăugați, va continua cu aceeași etichetare și succesiunea numerică pe care ai pus-o în prima fotografie.

Cum să inserați text chiar sub o imagine fără a fi o legendă?

 Dacă dorim să evităm procesul de adăugare a unei subtitrări, eliminarea etichetei acesteia și adăugarea doar a unui text, dar făcându-l să arate ca descrierea sa, avem tendința de a folosi un instrument Word numit 'Casetă de text'. Procesul de adăugare a legendei va varia considerabil, deoarece în acest caz nu vom introduce mai întâi imaginea, ci mai întâi vom plasa textul.

Pentru a face acest lucru, vom merge la fila 'Insert' din bara de activități, apoi în zona 'Text' vom face clic pe 'Text box' și în lista drop-down vom alege pentru 'Desenați caseta de text'. Apoi, vom trage mouse-ul pe ecranul nostru astfel încât să fie creată caseta de text, amintiți-vă că trebuie să o faceți la dimensiunea de care aveți nevoie, nici mai mare, nici mai mică pentru a evita problemele de configurare greșită cu restul fișierului.

Fără să facem clic pe nicio altă parte a ecranului, vom reveni la fila „Inserare” și vom adăuga imaginea din locul preferat. Va trebui să ajustați imaginea cu textul, să îi schimbați poziția rotind-o sau să îi modificați dimensiunea. La sfârșitul, va trebui să apăsați 'Enter' astfel încât să mutăm programul în caseta de text.

Vom scrie legenda atribuită imaginii. Dacă doriți ca textul să arate ca o legendă, trebuie să facem clic pe 'Format' și unde scrie 'Shape Style', vom activa opțiunea „Fără contur”. Rămâne doar să schimbăm stilul fontului astfel încât să fie asemănător cu cel al unei legende, pentru a face acest lucru trebuie să facem clic pe 'Stiluri' și în final pe cel numit 'Descriere'. Pentru a salva progresul, vom face clic oriunde în document, cu excepția barei de activități.

Cum să editați imaginea în Canva și să adăugați o legendă la ea?

Dacă ne găsim creând o prezentare sau un infografic în Canva, modul de a adăuga un legenda este prin instrumentul „Adăugați text” și modificați dimensiunea pentru a o poziționa sub imaginea căreia doriți să adăugați legenda. Acest mod de a proceda se datorează faptului că platforma în sine nu gestionează un instrument direct care ne permite să creăm un subsol, complet diferit de cazul Word.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here