Cum să activați sau să dezactivați „Windows Defender” în Windows 11? - explicat

Dacă te-ai întrebat cum pot activați sau dezactivați Windows Defender în Windows 11? Ei bine, în acest articol vă vom explica procesul pas cu pas și vă vom spune și avantajele și dezavantajele de a avea sau nu protecție activă. Pentru ca in acest fel sa poti lua decizia care ti se potriveste cel mai bine in functie de cazul tau.

Index()
  1. Dacă dezactivați protecția standard a sistemului?
    1. Vei avea aceste riscuri atunci când o faci
    2. Puteți avea aceste avantaje atunci când este dezactivat
  2. Cum să creați un punct de restaurare în cazul în care un virus vă infectează computerul?
  3. Activați sau dezactivați protecția sistemului de la setări
  4. Cât timp poate dura computerul fără să aibă protecția sistemului activă?

Dacă dezactivați protecția standard a sistemului?

Ambele având protecția standard a sistemului oferită de Windows Defender dezactivată și activată au avantajele și dezavantajele sale. În acest caz vă vom explica câteva riscuri pe care le expuneți au protectia dezactivata Care sunt avantajele de a avea un serviciu activ în mod constant?.

Vei avea aceste riscuri atunci când o faci

Principalul risc pe care îl asumați atunci când dezactivați protecția Windows Defender este să fiți infectat cu orice tip de virus sau malware din rețea. Acest lucru se datorează faptului că, deoarece nu este protejat, sistemul poate fi infectat fără ca tu să observi imediat problema.

Acest lucru nu se întâmplă dacă aveți protecția activată, deoarece Windows Defender are o bază de date în care apar majoritatea amenințărilor de viruși și malware.

Cu toate acestea, este necesar să se limiteze că sistemul de Windows Defender nu este perfect și chiar și cu protecția activată te poți infecta cu vreun virus nou. Deci, cel mai bun lucru în aceste cazuri este să fii atent atunci când vizitezi pagini web suspecte.

Puteți avea aceste avantaje atunci când este dezactivat

Principalul avantaj de a avea protecția dezactivată este a creșterea performanței generale a echipei. Acest lucru se datorează faptului că, dacă nu aveți un program care verifică în mod constant discul și căutând activ o amenințare, veți putea elibera memorie și resurse în general.

În plus, veți avea posibilitatea și libertatea de a descărca orice program doriți fără a fi nevoie să modificați parametrii din antivirus. Cu toate acestea, în acest caz, ar trebui să fiți mult mai precauți și să utilizați computerul cu grijă. Această opțiune este excelentă pentru persoanele care folosesc computerul doar pentru a juca jocuri online sau pentru a lucra online.

Cum să creați un punct de restaurare în cazul în care un virus vă infectează computerul?

Generați un punct de restaurare Nu strica niciodata si mai ales cand planuiesti sa lasi sistemul neprotejat. Pentru a face acest lucru în Windows 11, ceea ce va trebui să facem este să deschidem meniul de pornire și să căutăm cuvântul restaurare. Acest lucru ne va oferi ca rezultat meniul de asistență pentru a crea o copie de rezervă.

La deschiderea accesului respectiv, se va încărca o fereastră în care putem vedea Backup-uri. În cazul nostru și din moment ce nu am creat niciunul, trebuie să facem clic pe butonul de creare.

Când facem acest lucru ni se va cere să introducem un nume pentru copie și îl putem scrie pe cel pe care îl dorim, odată făcută facem clic pe accept și așteptăm finalizarea procesului. Vom ști acest lucru când fereastra se va închide și ne va spune că procesul a avut succes.

Activați sau dezactivați protecția sistemului de la setări

În primul rând, vom vorbi despre cum să activați protecția sistemului din setările Windows. Mai întâi trebuie să deschidem meniul de pornire Windows, odată acolo va trebui să căutăm pictograma pentru setările sistemului, care este una dintre primele care se văd la deschiderea meniului de pornire.

Odată acolo, putem găsi setări avansate în caseta „Despre”, unde vor apărea și informațiile de bază ale sistemului și ale computerului nostru. La deschiderea configurației avansate va apărea o mică fereastră în care vom avea mai multe opțiuni, în cazul nostru trebuie să căutăm opțiunile de protecție.

Odată în această casetă vom vedea o listă de dispozitive conectate, ceea ce va trebui să facem este să marchem discul local și să facem clic pe activare protecție. Aceasta ne va arăta o altă fereastră în care va apărea o bară, această bară este utilizarea discului destinat protecției. În acest caz, putem selecta un minim dintre 2% pentru discuri de peste 500 Gb și 4% pentru discuri mai putin de atat.

În cele din urmă, pentru a dezactiva protecția va trebui să intrăm în același meniu urmând aceiași pași. Totuși, de data aceasta când facem clic pe discul principal trebuie să marchem opțiunea de dezactivare a protecției și apoi să facem clic pe aplica și acceptă.

Cât timp poate dura computerul fără să aibă protecția sistemului activă?

În realitate, nu există timp maxim în aceste cazuri, așa că dacă doriți să dezactivați această funcție și știți cum să preveniți amenințările, puteți utiliza sistemul în acest mod pe termen nelimitat.

În plus, este important să știți că protecția oferită de sistemul implicit este adesea insuficientă, motiv pentru care mulți oameni o dezactivează și o schimbă pentru un sistem antivirus profesional. Totuși, și mai ales dacă nu doriți să aveți un consum suplimentar și constant de resurse de sistem, puteți dezactiva Windows Defender și aveți mai multă libertate când utilizați computerul.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here