Cum să activați sau să dezactivați DEP în Windows 11 pentru a rula sau a bloca programe?

Prevenirea executării datelor este a proprietate de siguranță care previne deteriorarea în computere, care poate fi cauzată de viruși pe care trebuie să-i eliminați și de orice alt factor care vă face computerul vulnerabil, având ca rezultat deteriorarea fișierelor și a programelor.

Pentru aceste situații, DEP contribuie la protejarea echipamentelor informatice, monitorizarea diferitelor programe pentru a se asigura că acestea folosesc corect memoria sistemului. În acest articol vă spunem cum să activați sau să dezactivați DEP în Windows 11, fie pentru a executa sau pentru a bloca un program.

Index()
  1. De ce Windows 11 blochează un program cu DEP înainte de a-l rula??
  2. Ce se întâmplă când dezactivați Prevenirea execuției datelor în Windows 11?
  3. Cum să activați DEP în Windows 11, cu excepția unui anumit program?
  4. Ce să faci când DEP blochează un program când îl rulează?
  5. Care este modalitatea de a activa sau dezactiva DEP în Windows 11 din CMD?
  6. Cum se activează configurația DEP din BIOS dacă nu apare??

De ce Windows 11 blochează un program cu DEP înainte de a-l rula??

Este important să rețineți că DEP funcționează în fundal, adică utilizatorul nu trebuie să fie conștient de această proprietate, deoarece este în vigoare pentru a oferi protecție utilizatorilor Binare de sistem Windows, precum și toate acele programe care au opțiunea de a participa la această alternativă de securitate.

În ciuda acestui fapt, un program poate fi închis sau blocat fără a face vreun tip de notificare utilizatorului, aceasta deoarece programul respectiv poate fi încălcarea DEP, Fiind programe terțe care nu sunt bine scrise pentru Windows, este momentul în care proprietatea de securitate acționează prin închiderea programului înainte de a-l putea executa.

Ce se întâmplă când dezactivați Prevenirea execuției datelor în Windows 11?

Pot exista situații foarte particulare în care trebuie să-l dezactivați pe computerul dvs. cu Windows 11, deși trebuie să știți că nu este recomandat, deoarece echipamentele dvs. informatice sunt lăsate la vedere în ceea ce privește securitatea, fiind mai vulnerabil la daune de viruși și programe dăunătoare.

Prin urmare, dezactivarea acestuia va crește șansele ca computerul să fie introdus de un program care ar putea fi capabil deteriora alte programe care există deja, deoarece computerul tău, fără funcția DEP, a fost mult mai vulnerabil la aceste posibile atacuri.

În acest sens, dacă doriți să dezactivați DEP pentru a avea un program în care aveți deplină încredere, cel mai bine este să confirmați mai întâi dacă editorul de software a făcut într-adevăr o versiune ce e în neregulă cu ea compatibilitate a programului respectiv sau dacă există o actualizare, toate acestea sunt bine să-l verificați înainte de a face modificări în configurația acestuia pe computerul dvs. cu Windows 11.

Cum să activați DEP în Windows 11, cu excepția unui anumit program?

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să introducem 'Vizualizare setări avansate de sistem' din ecranul de start al computerului, facem clic pe partea numită Performanță, unde se va afișa o fereastră care ne va permite să mergem la 'Prevenirea execuției datelor ', unde coroborăm că valoarea implicită este dată tuturor celor Programe și servicii Windows considerate ca fiind fundamentale.

Odată ce această opțiune este activată, procedăm să facem clic pe 'Activați DEP pentru toate programele și serviciile, cu excepția celor pe care le selectați', acolo vom avea ocazia să executăm butonul Adaugă și să începem să selectăm programele pe care le dorim protejează-ți codul.

Odată derulat procesul, aleg să aplic modificările pe care le-am indicat, verificând că au existat programe în afara acestuia, tocmai cele pe care le-am selectat ca excepție pentru prevenire, la finalul acestui pas este recomandat reporniți Windows 11 pentru a finaliza procesul.

Ce să faci când DEP blochează un program când îl rulează?

Faptul că DEP blochează un program atunci când îl execută Poate fi pentru că este un virus, un program deteriorat sau pur și simplu pentru că nu este un program care aparține inițial pachetelor Windows, prin urmare, funcția sa principală este activată și procedează la blocarea acestuia pentru a evita rele mai mari în computerul dvs. și în celelalte programe și fișiere pe care le conține.

Când se întâmplă acest lucru și tot doriți să rulați programul care s-a prăbușit, va trebui dezactivați DEP pe computer, asigurați-vă că programul pe care doriți să-l rulați nu are niciun cod care să provoace deteriorarea computerului dvs., puteți verifica acest lucru rulând-l printr-un antivirus și, în final, îl activați indicând programul care vă blochează ca excepție, astfel încât blocarea nu se mai produce din partea dvs. a funcţiei de securitate.

Care este modalitatea de a activa sau dezactiva DEP în Windows 11 din CMD?

Una dintre modalitățile de activare sau dezactivare DEP în Windows 11 poate fi de la CMD, Pentru a face acest lucru, trebuie să deschideți comanda ca administrator folosind cmd, în cazul în care doriți să o activați, continuați să executați: bcdedit.exe /set nx AlwaysOn. Dacă ceea ce cauți este dezactivarea, se execută comanda: bcdedit.exe /set nx AlwaysOff. În acest mod rapid și simplu ai posibilitatea de a-l activa sau dezactiva în Windows 11, ținând cont întotdeauna de acțiunea pe care vrei să o executi la un anumit moment sau să realizezi o anumită lucrare de pe computer.

Cum se activează configurația DEP din BIOS dacă nu apare??

Neapărat DEP-ul, dacă este aplicat de hardware, trebuie să fie autorizat în BIOS. Cu toate acestea, unele computere au posibilitatea de a dezactiva acea stare compatibilă cu procesoarele DEP aplicat de hardware în BIOS.

Acum, este important să rețineți că cel mai recomandat lucru va fi întotdeauna să nu dezactivați acea compatibilitate, să mențineți funcția de securitate activă pe computerele dvs., în cazul în care nu apare trebuie să intrați în Setări pe ecranul computerului și să căutați opțiunea 'Prevenirea execuției datelor', deci activați compatibilitatea și continuați funcționarea normală a computerului dvs.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here