Cum să activați clipboard-ul pe tastatura Android Gboard?

Google este una dintre companiile care caută mereu să-și îmbunătățească serviciile, nu numai permițându-ne să le personalizăm, dar și făcându-le utile Pentru noi, acesta este motivul pentru care Gboard este tastatura pe care Google a lansat-o cu tone de funcții; de la schimbarea culorii și fontului tastaturii, trimiterea de GIF-uri, o secțiune de teme cu unele deja prestabilite, un traducător și chiar atașat un clipboard care nu este foarte popular în rândul utilizatorilor deoarece foarte puțini știu de existența lui.

Index()
 1. Cum să activați clipboard-ul Gboard?
 2. Cum salvezi un text în clipboard?
 3. Cum să adăugați o comandă rapidă în clipboard în bara de navigare a tastaturii?
 4. Ce faci pentru a șterge un articol din clipboard?
 5. Cum fixați un text în clipboard?

Cum să activați clipboard-ul Gboard?

Pe majoritatea dispozitivelor mobile este deja instalat, dar dacă nu este cazul tău îl poți descărca din Google Play Store; Dacă atunci când îl instalați nu vedeți clipboardul, urmați acești pași utili, dar simpli, pentru a-l activa:

 1.  Din orice aplicație, vom merge la o casetă de text, când facem clic pe tastatură va fi afișată și în partea ei din dreapta sus putem vedea trei puncte orientate orizontal.
 2.  La intrarea acolo se va muta un panou în el vom vedea clipboard-ul, acum apăsăm pentru a intra și pentru a-l activa tot ce trebuie să facem este să mutăm punctul de pe bară.

Cum salvezi un text în clipboard?

Gboard este una dintre puținele tastaturi care vă permite să-și personalizați interfața adăugând o imagine pe fundal, ceea ce o face mai prietenoasă și îmbunătățește experiența, dar adaugă și diferite tipuri de funcționalități pe care alte tastaturi nu le au, cum ar fi posibilitatea de a vezi numerele tastaturii pe rând, precum și puteți stoca mai multe texte să le folosim în decurs de o oră, fără îndoială, acest lucru ne economisește timp, deoarece nu trebuie să trecem de la o aplicație la alta:

 1.  Pentru a salva un text trebuie mai întâi să îl selectați, apoi putem vedea că apare o bară cu opțiunea 'copiere', la selectarea acestuia se va efectua acțiunea.
 2.  Un alt mod prin care puteți salva clipurile de text este prin introducerea în clipboard și lângă caseta de 'activare sau dezactivare' vom găsi pictograma de editare și folosindu-l putem adăuga texte.

Cum să adăugați o comandă rapidă în clipboard în bara de navigare a tastaturii?

Accesele directe ne-au economisit mult timp facilitand accesul la functiile pe care ni le dorim, gandindu-ne la asta Google ataseaza la tastatura sa o bara de navigare in care putem plasați funcțiile pe care le folosim cel mai mult si este foarte usor sa le pui. Acum, cu acești doi pași, vei putea realiza acest proces

 1.   Vom intra în orice aplicație care ne permite să scriem astfel încât tastatura să fie activată și apoi vom apăsa cele trei puncte care apar în partea din dreapta sus așa cum am făcut și data anterioară.
 2.   Vom vedea toate funcțiile pe care le are Gboard și pentru a plasa clipboard-ul în comanda rapidă de la tastatură, va fi suficient doar să îl ținem apăsat și să îl glisăm în poziția din bara de navigare pe care o dorim.

Ce faci pentru a șterge un articol din clipboard?

Așa cum totul are o limită, tastatura Gboard nu face excepție, vă va permite doar să salvați un anumit număr de elemente, la atingerea acesteia, textele mai vechi vor dispărea, dar dacă doriți să eliminați orice pe care ați copiat-o din greșeală sau nu mai aveți nevoie, lăsați-mă să vă ghidez prin proces:

 1. Urmează să intrăm într-o aplicație care ne permite să scriem, când tastatura este activată vom intra în clipboard și lângă funcția 'activare sau dezactivare' vom vedea pictograma de editare.
 2. Apăsând-o vom vedea textele salvate, le selectăm pe cele pe care dorim să le ștergem și în dreapta sus vom vedea pictograma de ștergere în formă de coș de gunoi.
 3. O altă modalitate și mai simplă este să ții apăsat textul pe care nu vrei să-l ai acolo și va apărea un meniu, în una dintre cele trei funcții ale sale este 'Șterge'

Cum fixați un text în clipboard?

Fixând un text în clipboard vă garantăm acest lucru nu dispar chiar dacă timpul a trecut setată de Gboard în setările sale și putem seta diverse texte. Este foarte simplu, tot ce trebuie să faci este să deschizi clipboard-ul, să apeși și să ții apăsat elementul dorit, lângă el vor apărea trei opțiuni și între ele 'Fix'.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here