Cum să activați firewall-ul în macOS pentru a crește securitatea

 • 43 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Toate computerele, fie ele cu Windows, macOS sau Linux, sunt vulnerabile și tot mai multe. Numărul criminalilor cibernetici care activează constant sisteme concepute pentru a infecta toate tipurile de dispozitive este mai mare.

Dacă dorim să avem un echipament informatic securizat, fie el un computer sau un dispozitiv mobil, trebuie să încercăm să găsim toate sistemele de protecție posibile. (Unele aplicații, precum CleanMyMac X, includ printre instrumentele lor un instrument conceput pentru a analiza și elimina, dacă este necesar, malware-ul care infectează computerul).

Nu numai că este suficient să instalezi o aplicație care se ocupă cu analiza și eliminarea malware-ului, dar trebuie să activezi și alte opțiuni, în multe cazuri incluse în sistemul de operare propriu-zis.

Un firewall sau firewall este ideal pentru a ne proteja echipamentele împotriva acțiunilor anumitor aplicații atunci când o conexiune la rețea este activă, lucru normal în calculatoarele de astăzi, care trăiesc conectate la Internet.

Dacă avem un computer Mac, putem folosi o aplicație terță parte pentru a activa firewall-ul sau o folosim pe cea care este instalată pe computer dar care, implicit, este de obicei dezactivată. În acest articol vom explica ce trebuie să facem pentru a activa firewall-ul integrat pe computerul nostru cu macOS.

Procese de urmat pentru activarea și configurarea firewall-ului

Am spus deja că firewall-ul este de obicei dezactivat implicit pe multe computere Mac. În continuare arătăm ce trebuie să facem pentru a-l activa și, de asemenea, pentru a configura unele opțiuni.

 • Trebuie să facem clic pe pictograma Măr, sub formă de măr, în partea din stânga sus a ecranului și să selectăm Preferințe de sistem.
 • În fereastra care se deschide, faceți clic pe securitate și confidențialitate.
 • În meniul de sus selectăm firewall. Este normal să apară Firewall: Dezactivat.
 • Pentru a-l activa, trebuie să apăsăm, în partea stângă jos a ecranului, pe pictograma lacăt pentru a putea face modificări și, în fereastra pop-up, să ne scriem parola pentru a accesa sistemul.
 • În colțul din dreapta sus, faceți clic pe activați firewall. Procedând astfel, vom avea deja activat sistemul de protecție.

Acum putem considera procesul terminat, dar, dacă vrem mai mult, faceți clic pe opțiuni pentru firewall

Normal este ca lasam activate cele doua optiuni deja marcate. Deși nu este recomandat, putem activa și prima opțiune, Blocarea tuturor conexiunilor de intrare, dar cu unele avertismente. Trebuie să le lăsăm active pe cele care ne permit să ne conectăm la Internet. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul +, din stânga jos, și adăugați fiecare dintre ele.

Recomandarea mea este să lăsați dezactivată opțiunea Blocare toate conexiunile de intrare. Trebuie să-l activăm doar în cazuri speciale. Procedând astfel, computerul va putea executa doar ceea ce am indicat.

Ultima opțiune, Activați modul ascuns, trebuie doar să o marchem în cazul în care computerul este încadrat într-o rețea de lucru, care corespunde, de exemplu, unei companii sau unui centru educațional.

concluzie

Pentru a ști ce ar trebui să facem cu opțiuni pentru firewall

Pentru a afla mai multe despre configurațiile afișate, putem da clic pe semn ?, situat în partea stângă jos a imaginii pe care o arătăm mai sus și citiți cu calm toate informațiile care ni se arată.

 • 43 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here