Cum funcționează Gatekeeper pe un Mac

 • 21 Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

portarul este o funcție inclusă în computerele Mac care acționează ca un sistem de protecție. O face atunci când am descărcat o aplicație dintr-un loc neoficial și încercăm să o rulăm. Vom vedea că se afișează un mesaj care ne informează că software-ul pare instabil. În consecință, neagă respectivul software să acționeze cu aplicațiile sistemului de operare.

Acest agent de securitate Apple este acolo pentru a menține sistemul macOS în siguranță, precum și toate datele stocate pe computer. După cum am spus, acționează, da, o singură dată, atunci când deschidem o aplicație care nu este aprobată de Apple.

Simțul Portarului

Aplicațiile descărcate din App Store se lansează fără probleme atunci când sunt lansate, dar aplicațiile descărcate de pe alte platforme nu. Deși sunt aplicații create de dezvoltatori identificați, se poate întâmpla ca portarul ia măsuri.

Când încercați să deschideți o aplicație de tipul indicat, va fi afișată o fereastră pop-up care avertizează că nu poate fi deschisă deoarece nu este recunoscută. În unele cazuri este posibilă activarea deschiderii, iar în altele nu este, aplicația nu va putea fi executată niciodată în macOS dacă unele modificări nu sunt efectuate.

felul în care se comportă portarul variază în funcție de circumstanțe. Factorii de influență includ configurația, originea aplicației și starea de verificare a aplicației. Vom cunoaște fiecare caz examinând ceea ce este afișat în fereastra pop-up.

Astfel, nu vom avea niciodată probleme, insistăm din nou, atunci când aplicația a fost descărcată din App Store. Celelalte două cazuri posibile sunt. identificate si necunoscute.

Aplicații descărcate din App Store

Acestea sunt cele mai sigure aplicații, cele care nu vor prezenta niciodată probleme în acest sens. Software-ul trece întotdeauna portarul și nu conține malware, deoarece a fost pe deplin verificat. Asta înseamnă că, dacă dorim să avem un computer total securizat, trebuie să descarcăm toate aplicațiile din App Store.

aplicații verificate

Dacă vrem să descarcăm o aplicație care nu se află în App Store, o putem face atâta timp cât este verificată de Apple. Dacă da, dezvoltatorii au verificat-o cu portarul înainte de a-l pune pe scenă. Acest software verificat, chiar dacă nu se află în depozitul oficial, este complet sigur.

Aplicații neverificate

Atâta timp cât software-ul nu a trecut de starea de verificare, portarul va emite un mesaj de avertizare și va bloca executarea acestuia. Acest lucru nu înseamnă că aplicația provoacă daune, dar sistemul împiedică funcționarea acesteia.

Există mulți dezvoltatori care nu trimit software la Apple pentru verificare. În cazul în care avem certitudinea absolută că aplicația nu prezintă probleme, putem indica portarul lasa-l sa curga.

Configurație Gatekeeper

Mod implicit portarul Permite doar rularea aplicațiilor descărcate din App Store, dar putem schimba configurația. Pentru a face acest lucru trebuie să facem următoarele:

 • Faceți clic pe pictograma Apple din stânga sus și selectați Preferințe de sistem

 • În fereastra care se deschide, faceți clic pe securitate și confidențialitate și activați fila general.
 • În fereastra nouă trebuie să facem clic pe pictograma lacăt de securitate din stânga jos și să scriem parola.
 • Îl putem lăsa așa cum este implicit, deși cel mai bine este să marcați a doua opțiune: App Store și dezvoltatori identificați.

Cum să ocoliți Gatekeeper într-o aplicație

Dacă vrem să deschidem o aplicație despre care știm că este sigură, dar Poartă nu ne părăsește, putem face următoarele:

 • Deschidem Finder și mergi la folder Aplicații.
 • Localizăm aplicația pe care vrem să o rulăm și apăsăm butonul drept al mouse-ului pe ea.
 • Selectam A deschide în meniul pop-up.

concluzie

Deși este obișnuit ca majoritatea aplicațiilor descărcate să poată fi executate, există și cazuri specifice în care nu este cazul. Vă recomandăm să urmați instrucțiunile indicate atunci când apare o problemă. Ceea ce nu ar trebui să facem niciodată este să rulăm o aplicație pe care nu știm dacă este complet sigură.

 • 21 Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here