Cum să deschideți și să activați Windows Defender Firewall pentru a vă proteja de amenințări

Securitatea computerelor ar trebui să fie prioritatea noastră, așa că ne protejăm echipamentele și informațiile de malware sau hackeri. La început, antivirusul ne-a ajutat foarte mult să ne menținem computerul liber de viruși, totuși, în timp, aceștia au început să ne încetinească mașinile.

În prezent, Windows a încorporat Windows Defender în repertoriul său de funcții și instrumente pentru utilizator. Pe lângă faptul că funcționează ca antivirus, are și un Firewall, care are funcția principală pentru a avea grijă de computerul nostru de atacuri sau intruziuni împiedicându-i să acceseze. Astăzi veți învăța cum să activați acest Firewall și diferitele modalități care există pentru a-l deschide.

Index()
 1. Ce se face pentru a activa Microsoft Defender Firewall?
 2. Cum se deschide Windows Firewall din browser?
 3. Cum se deschide firewall-ul folosind comenzi?
  1. De la Run
  2. În PowerShell
  3. Deschiderea CDM

  Ce se face pentru a activa Microsoft Defender Firewall?

  Implicit din fabrică, firewall-urile sunt deja active. Totuși, dacă dintr-un motiv oarecare l-ai dezactivat pe a ta urmând acești pași simpli, cât ai clipi te vei bucura de avantajele de a avea rețeaua privată protejată. Chiar și pentru o protecție mai mare (avem un alt Firewall activ), este și Windows Defender, deoarece în acest fel computerul tău va avea o protecție mai largă.

  1.  Apăsați „Start”, apoi mergem să găsim „Setări” și intrăm acolo. Odată înăuntru, faceți clic pe „Actualizare și securitate” unde vom găsi „Securitate Windows”. La intrare, vom vedea „Firewall and Network Protection” și apoi faceți clic pe „Open Windows Security settings”.
  2.   Ajunși aici trebuie să alegem profilul de rețea, acestea pot fi 'Domain Network', 'Public Network' sau 'Private Network'
  3. Acum, unde scrie „Microsoft Defender Firewall” puneți Activat. Dacă computerul dvs. este conectat la o rețea, este posibil ca nu poți termina acest proces datorită configurației rețelei menționate. 

  Nu este recomandat să dezinstalați sau să dezactivați Windows Defender, deoarece acest lucru ar provoca a vulnerabilitate mare în computerul sau rețeaua dvs prin faptul că nu pot bloca accesul la intruziuni. Dacă vrem să folosim un program care este blocat, nu este necesar să dezactivăm Firewall-ul, trebuie doar să-i dăm permisiunea și acel mod ne vom păstra echipamentul protejat.

  Cum se deschide Windows Firewall din browser?

  Putem accesa Windows Firewall în moduri și mai simple, una dintre ele este prin utilizarea motorului de căutare care apare când apăsăm 'Start', ceea ce ne este convenabil foarte util dacă dorim să realizăm un proces simplu așa cum este pentru a reseta datele firewall

  1.   Apăsați Start, în caseta de căutare vom scrie „Firewall”. În rezultatele sistemului putem vedea 'Windows Defender Firewall cu securitate avansată'
  2.   În partea dreaptă vor fi afișate alte opțiuni și vom face clic pe 'Run as administrator'

  Cum se deschide firewall-ul folosind comenzi?

  Utilizarea comenzilor este metoda preferată pentru programatori, nu numai că puteți accesa programe și funcții, dar vă permite și să configurați sarcini, cu toate acestea, pentru cei care nu au prea multe cunoștințe despre cum să le folosească, acestea pot deveni greu de folosit. De aceea vă voi explica câteva metode mai avansate de deschidere a Firewall-ului, folosit în mod normal când nu putem accesa prin niciuna dintre căi despre care am menționat mai înainte, datorită comenzilor puteți introduce și chiar porni sau opri Firewall-ul.

  De la Run

  Această comandă este una dintre cele mai cunoscute și ușor accesibile, ne permite să accesăm diverse funcții într-un mod simplu, în versiunile anterioare de Windows era încorporată în meniul Start, dar de la 10 încolo trebuie doar să apăsăm tastele de la în același timp 'Acasă' + 'R' în același timp și va apărea fereastra pop-up.

  Vom vedea că există o casetă de text și acolo vom scrie: control firewall.clp și apăsați accept, aceasta ne va afișa meniul Firewall pentru a face modificările pe care le dorim

  În PowerShell

  Este posibil ca mulți în acest moment să aibă îndoieli cu privire la această consolă sau să dorească să afle puțin mai multe despre PowerShell. Dar datorită acestei console este posibil controlați sarcinile pe care doriți să le îndepliniți, pentru a intra in Firewall prin el trebuie sa executam comanda in terminalul tau: control Firewall.cpl sau /nume Microsoft.Firewall Windows.

  Deschiderea CDM

  Mulți încă preferă să folosească această metodă, deoarece puteți face și mai multe activități administrative. Este destul de ușor de accesat astfel, primul lucru este să intri în promptul de comandă și odată acolo să scrii: Firewall control.cpl 

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here