Ștergeți definitiv fișierele din Coșul de reciclare și curățați tot ce puteți curăța, pe Mac

 • 95 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Când pe Mac, la fel ca pe Windows și Linux, ștergem un fișier, acesta este stocat temporar în Coșul de reciclare. Dacă golim acel coș de gunoi, fișierele stocate acolo sunt aparent șterse, dar nu este. Singurul lucru pe care îl face sistemul, cu fiecare dintre ele, este să le marcheze în antet cu caractere specifice, dar fișierele sunt încă acolo, cu posibilitatea de a fi recuperate atâta timp cât nu sunt suprascrise.

Cum să ștergeți definitiv fișierele de pe Mac

Pe Mac, dacă dorim ca acestea să fie șterse definitiv, fără posibilitatea de recuperare, va trebui să facem următoarele:

 • Apăsați pictograma coș de gunoi din dock sau de pe desktop și țineți apăsat butonul stâng al mouse-ului fără a-l elibera. Se va deschide un meniu pop-up cu două opțiuni: Deschideți și Goliți Coșul de gunoi.
 • Apoi apăsați, fără a elibera butonul mouse-ului, tasta de comandă (cmd). A doua opțiune devine Goliți gunoiul în siguranță. Dacă dați clic pe el, fișierele vor fi șterse definitiv, fără posibilitate de recuperare.

Curățați tot ce puteți curăța

Cele de mai sus sunt valabile pentru a curăța definitiv conținutul, aparent șters din Coșul de reciclare, dar care încă nu a dispărut. Dar, dacă vrem să ne menținem computerul cu macOS curat și strălucitor, fără elemente care să îi împiedice funcționarea, cel mai bun lucru de făcut este să apelăm la o aplicație puternică care să aibă grijă de el. Ne referim la CleanMyMac X, un instrument a cărui misiune este curata tot ce se poate curata.

Ce oferă CleanMyMac X??

Este un instrument foarte puternic și foarte ușor de utilizat. Orice utilizator se poate descurca fara probleme. Cu acesta, este posibil să ștergeți tot coșul de gunoi de sistem, coșul de gunoi foto, să curățați rămășițele de mesaje de e-mail șterse, să actualizați biblioteca iTunes, să lăsați Coșul de reciclare curat și nepoluat sau să ștergeți fișierele inutile.

Cum se procedează

După ce descarcăm aplicația de pe pagina indicată mai sus și procedăm la instalarea ei, o pornim. Il putem incerca cateva zile gratuit si, daca verificam ca tot ce ne ofera este benefic, vom trece la achizitionarea lui. Aceștia sunt pașii tipici în funcționarea sa:

 • Facem clic pe buton A analiza. În partea stângă, opțiunea este activată analiză inteligentă.
 • Într-o perioadă scurtă de timp vom vedea asta CleanMyMac X se ocupă de analizarea Mac-ului dvs

  Acesta va arăta ce poate fi eliminat în fiecare dintre secțiuni. Când terminăm, trebuie doar să facem clic pe butonul Curăță.

 • La final, computerul nostru va fi curat, fără elemente care să-i întârzie funcționarea. Doar eliminarea Fișiere mari necesită acțiuni manuale, deoarece va trebui să le examinăm înainte de a indica dacă ar trebui sau nu șterse. (Dacă avem vreo aplicație deschisă în timpul procesului, cum ar fi browserul web, va apărea un avertisment care indică faptul că trebuie să o închidem. Dacă nu o facem, curățarea totală nu va fi efectuată și o pictogramă de avertizare va fi afișată la sfârșitul procesului).
 • Dar, după cum putem vedea în panoul din partea stângă, avem mai multe instrumente. Deci putem folosi următoarele Utilități: Curăță, Protejează, Viteză, Aplicații și Fișiere. Fiecare cu secțiuni diferite.

concluzie

Insistam din nou. CleanMyMac X este un instrument puternic care are grijă de menținerea calculatorului nostru curat, ceea ce are ca rezultat o performanță mai bună. După ce îl testăm, vom vedea că echipa noastră lucrează mai rapid, cu o fluiditate mai mare.

 • 95 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here