Porniți și dezactivați tastele sticky Windows 11 cu diferite metode

Dacă te-ai întrebat cum pot activați și dezactivați tastele speciale ale Windows 11? Ei bine, în acest articol vă vom explica tot ce aveți nevoie pentru asta într-un mod complet, dar foarte rapid. Trebuie remarcat faptul că acesta este un proces destul de simplu, așa că nu vă va dura mai mult de cinci minute pentru a-l finaliza.

Index()
  1. Care este funcția tastelor speciale în Windows 11?
  2. Ce pași trebuie să urmați pentru a activa și dezactiva tastele sticky?
    1. cu tastatura
    2. Din panoul de control
    3. Folosind Windows Finder
  3. Care sunt exemplele celor mai utile taste lipicioase?

Care este funcția tastelor speciale în Windows 11?

Funcția principală a tastelor speciale în Windows 11 și în versiunile sale anterioare este de a oferi utilizatorului o nouă modalitate de acces comenzi rapide în cadrul sistemului. Deci, în majoritatea cazurilor, aceste taste au o anumită funcție atribuită, care ajută la gestionarea sistemului.

Tastele speciale sunt, de asemenea, un mod foarte interesant de economisiți timp când vrem să accesăm anumite lucruri și nu vrem să apăsăm prea multe taste deodată. Ceea ce face această funcție este să ofere mai multe capacități tastelor speciale obișnuite (shift, ctrl, alt).

Ce pași trebuie să urmați pentru a activa și dezactiva tastele sticky?

Există, în general, trei moduri de a activați tastele sticky, fiecare urmând pași diferiți. Aceste optiuni sunt: ​​folosind tastatura, prin panoul de control si folosind motorul de cautare Windows, vom detalia fiecare dintre ele mai jos. De menționat că toți acești pași sunt explicați ținând cont de o tastatură în limba spaniolă.

cu tastatura

Una dintre primele și cele mai simple modalități de a activa cheile speciale în sistemul nostru PC-ul cu Windows 11 se face prin tastatură. Acest lucru se datorează faptului că există o cheie pentru activarea acestor funcții.

Tot ce trebuie să facem este găsiți tasta „shift” de pe tastatura noastră, care se află chiar deasupra tastei Ctrl. Apoi, va trebui să apăsăm această tastă de aproximativ cinci ori până când auzim un bip, când se aude acest bip, se va deschide o fereastră mică cu o casetă de text în care vom fi întrebați dacă vrem să activăm tastele speciale.

În acest moment va trebui să facem clic pe DA pentru ca tastele speciale să fie activate cu succes, cu aceasta am avea deja funcția activă.

Din panoul de control

O altă opțiune este prin panoul de control, pe care îl putem accesa din meniul de start sau îl putem căuta la start. Această placă are un design foarte asemănător cu versiunile sale anterioare deci căile sunt aceleași.

În primul rând, va trebui să mergem în centrul de accesibilitatea ferestrelor, care se află în fila de accesibilitate a panoului de control. Apoi, va trebui să ne uităm la o listă de opțiuni care apare în partea stângă a ecranului, unde va trebui să căutăm opțiunea de a schimba configurația de pornire.

Făcând clic pe opțiune, ne va afișa o altă listă de opțiuni în care va trebui să o selectăm pe cea care spune 'apăsați comenzile rapide de la tastatură' (chei speciale). Ceea ce va trebui să facem este să bifați caseta cu opțiunea de autentificare. Cu aceasta tastele speciale vor fi active.

Folosind Windows Finder

În cele din urmă vom vorbi despre metoda despre care vom vorbi despre cum să activați tastele speciale prin intermediul motorului de căutare din meniul de pornire. Ca prim pas va trebui accesați meniul de pornire și scrieți 'taste speciale', dacă aveți tastatura în engleză puteți folosi cuvintele taste lipicioase.

Acest lucru ne va oferi drept rezultat o pictogramă cu același nume pe care va trebui să facem clic, aceasta o va face deschide o nouă fereastră unde există o serie de opțiuni legate de tastele speciale. În cazul nostru, pentru a le activa, pur și simplu bifați prima casetă.

Care sunt exemplele celor mai utile taste lipicioase?

Tastele speciale, așa cum am menționat anterior, sunt cele care împreună cu una sau mai multe litere pot executa anumite acțiuni. Deci toate sunt utile în diferite zone, de exemplu, tasta Ctrl are multe combinații cunoscute ca cele de pe clipboard. Un exemplu clar în acest sens este atunci când apăsăm această tastă în combinație cu literele V, C sau X pentru comenzile de lipire, copiere și tăiere.

Acesta este, de asemenea, folosit pentru a muta pictograme sau fișiere în folderele de sistem și utilizator. Alte taste ca Alt și Shift pot fi folosite pentru a aplica caractere speciales și alte îmbunătățiri ale vitezei atunci când utilizați tastatura.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here