Deschideți porturi în Windows XP

  • 16 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Paravanul de protecție (firewall) al Windows XP ne protejează împotriva invaziilor externe. Dar uneori este necesar să permitem accesul la echipamentele noastre prin anumite conducte (porturi). Dacă dorim să deschidem unul sau mai multe dintre aceste porturi, trebuie să efectuăm următorul proces:

Noi mergem spre Start Panou de control. În fereastra care se deschide, selectați Conexiuni la rețea și la internet. Facem clic pe Conexiuni de retea în noua fereastră. Ne plasăm deasupra conexiunii pe care am activat-o și, în meniul contextual care se deschide când facem clic dreapta al mouse-ului, alegem Proprietăți. În fereastra nouă activăm avansat, așa cum vedem în imaginea următoare (secțiunea nu ar apărea Partajarea conexiunii la internet daca nu exista):

Facem clic pe buton Setare. Apare o fereastră asemănătoare cu cea de mai jos:

Acum apăsați butonul Adăuga și completați informațiile solicitate. Date pe care le vedem în următoarea fereastră:

În Descrierea serviciului îi dăm un nume, cel pe care îl dorim, care ne va ajuta să identificăm întotdeauna serviciul. În Nume sau adresa IP

trebuie să punem numele echipamentului nostru sau al celui care furnizează serviciul (sau adresa lui IP) (De obicei este 127.0.0.unu). În Numărul portului extern

Y Numărul portului intern

va trebui să indicam portul pe care vrem să-l deschidem (nu trebuie să fie neapărat la fel), activând și dacă serviciul este TCP sau PDU.
De exemplu, dacă vrem să deschidem portul TCP 454, am tasta: en Descrierea serviciului, Port 454 TCP (sau oricare altul), în Nume sau adresa IP

, 127.0.0.1, în Numărul portului extern

Y Numărul portului intern

, 454. Și, în sfârșit, activăm butonul TCP.

Apăsând succesiv butonul Accept vom închide diferitele ferestre. Portul va fi astfel deschis. Putem repeta procesul pentru toate porturile pe care le dorim.

Un exemplu clar pentru toate cele de mai sus se regăsește în procesul de deschidere a porturilor realizat de programul Messenger, necesar pentru activarea anumitor servicii.

  • 16 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here