9 pași necesari pentru a crea și promova un site web”,

  • 94 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Procesul de creare a unui site web dinamic nu este excesiv de complicat pentru o persoană care are anumite cunoștințe pe subiect, dar acel proces nu se oprește aici, sunt necesari niște pași sau acțiuni care revin la promovarea site-ului în rețelele de socializare și care facilitează indexare în motoarele de căutare. Deși există mai mulți manageri de conținut web, în ​​acest articol ne vom concentra pe unul dintre ei, cel mai popular și cel mai puternic în acest moment. Vorbim despre WordPress.

Creare și promovare

Iată cei 9 pași necesari pentru a crea și promova un site web:

unu.- Creați un site web cu WordPress

Primul lucru de care avem nevoie înainte de a crea un site este să avem un domeniu și găzduire. Pentru aceasta vă putem angaja în oricare dintre companiile care se dedică furnizării acestora. Nu vrem să promovăm niciuna dintre ele, oricine poate găsi câteva, dar dacă am dori să optăm pentru unul în special vă recomandăm OVH, unde găzduim de mai bine de 16 ani miezul. Oferta de planuri si servicii este multipla si variata, cu siguranta exista una care se adapteaza nevoilor noastre.

După activarea găzduirii și a domeniului, va fi necesar să descărcați cea mai recentă versiune de WordPress pe computerul nostru, să dezarhivați fișierul și să încărcați conținutul folderului creat (nu al folderului), așa cum este, în directorul rădăcină. a serverului web. (În OVH, încărcați-l în folder www, deși avem și un modul în serviciu care ne permite să realizăm instalarea fără a fi nevoie să urmam pașii indicați).

După încărcarea pe server, va trebui să scriem URL-ul domeniului nostru într-un browser web și să completăm diferitele câmpuri ale formularelor care sunt afișate: date de acces la baza de date, titlul site-ului, numele și parola administratorului. utilizator și alte câmpuri.

Când intrăm pe site pentru prima dată, este convenabil să activăm pluginul anti-spam Akismet. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă creați un cont la wordpress.com pentru a obține cheie API a programului. De asemenea, este convenabil să selectăm o temă, dacă nu vrem să o folosim pe cea care este instalată implicit. O putem face din lista de teme gratuite care ne sunt oferite sau recurgem la teme plătite accesând diferite site-uri web, precum Themeforest, StudioPress, Elegant Themes și altele asemenea. Din acel moment puteți trece la crearea conținutului.

Două.- Creați un cont Twitter care indică site-ul web

Chiar daca ai cont personal pe Twitter, este convenabil sa creezi altul care sa fie directionat catre site astfel incat promovarea continutului sa se faca profitand de toate posibilitatile oferite de serviciul de microblogging. Crearea ambelor conturi este axată pe activarea Twitter Cards, sistem care permite o previzualizare a articolelor partajate atunci când parcurgeți cronologia. Pentru a face acest lucru, trebuie să le activați în pluginul SEO pe care îl recomandăm mai jos.

3.- Creează o pagină pe Facebook

Este logic să ai un cont personal pe Facebook, dar ceea ce nu ai încă este o pagină care are legătură directă cu site-ul tău. Este convenabil să creați o pagină cu numele site-ului dvs. Pentru a face acest lucru, urmați pașii indicați în Cum creez o pagină de Facebook?? Pentru a începe procesul de creare, trebuie doar să faceți clic pe butonul care apare în partea de sus: Creați o pagină.

4.- Creați un cont pe Pinterest și alte rețele sociale.

În cazul în care includeți imagini originale pe site-ul dvs., merită să vă creați un cont pe Pinterest. In acest fel vei putea partaja in aceasta retea sociala link-urile pe care le consideri interesante pentru vizitatorii serviciului.

Pentru a crea contul trebuie să accesezi Pinterest și să procedezi la crearea contului făcând clic pe cele trei puncte care apar în dreapta sus. Puteți urma un proces similar cu alte servicii, cum ar fi LinkedIn.

5.- Instalați și configurați un plugin SEO

Până nu demult, cele mai populare două erau All in One SEO Pack și Yoast SEO, dar de ceva timp a devenit foarte populară, datorită caracteristicilor sale extraordinare Rank Math.

Eu folosesc momentan Rang de matematică pentru ca consider ca este foarte usor de configurat si ofera mari beneficii, desi culorile sunt vopsite dupa gust. Oricare dintre ele va ajuta atunci când vine vorba de promovarea postărilor și paginilor site-ului dvs. în motoarele de căutare.

6.- Instalați Jetpack

Jetpack nu este un plugin, ci un pachet care include mai multe plugin-uri. Divulga este folosit pentru a conecta publicațiile site-ului dvs. în rețelele sociale. Faceți clic pe butonul Configurare pentru a indica detaliile conturilor pe care le-ați creat pe Twitter și Facebook, contul dvs. personal și cel al site-ului dvs.

Puteți, dacă doriți, să activați și conturile Linkedin și Tumblr. De asemenea, poti activa serviciile sociale dorite si indica butoanele de acces, in cazul in care tema pe care o ai activa nu include aceasta posibilitate sau nu vrei sa folosesti un alt plugin extern.

Iar Jetpack oferă mult mai multe: posibilitatea de a-și activa sistemul de comentarii, postări aferente, instrument de statistică, formular de contact, sistem CDN, abonamente, mai multe widget-uri și încă câteva elemente.

7.- Crearea unui Sitemap

O hartă a site-ului va servi Google și altor motoare de căutare pentru a primi notificări despre articolele pe care le publicați. Pluginurile care vizează SEO includ deja această posibilitate, trebuie doar să activați crearea de Sitemap-uri.

Dacă nu dorim să folosim propunerea indicată în paragraful anterior, este convenabil să instalăm Google XML Sitemaps, acesta se va ocupa de tot, de la generarea actualizărilor produse.

8.- Listați site-ul dvs. în Instrumentele Google pentru webmasteri

Cu contul dvs. Gmail puteți accesa Google Search Console. În interfața sa puteți Adăugați un site. Urmați toți pașii indicați pentru activare și configurare. Acest lucru va face site-ul dvs. mai vizibil în motorul de căutare Google.

Este convenabil, după crearea primului Sitemap, să indicați adresa URL pentru a-l accesa. Pentru asta mergi la Urmărire -> Sitemaps și faceți clic pe butonul Adăugați sau testați harta site-ului.

Deși va trebui să așteptați ceva timp pentru ca activarea să aibă loc, este convenabil să urmați pașii indicați în Introducere în Datele Structurate. De la Google Search Console Puteți verifica dacă această opțiune a fost activată accesând Instrumente web -> Instrumente de testare -> Instrument de testare a datelor structurate și tastând adresa URL a site-ului dvs. De asemenea, puteți utiliza Ajutor pentru marcarea datelor structurate.

9.- Instalați pluginul Google Site Kit

Este un plugin lansat nu cu mult timp în urmă care vă permite să conectați site-ul web cu cele mai populare servicii Google. Lista include Search Console, Adsense, Analytics, PageSpeed ​​​​Insights, Manager de etichete și Optimize.

În Google Tools in WordPress with Site Kit explicăm caracteristicile acestui plugin. Recomandăm tuturor celor care utilizează sau urmează să utilizeze oricare dintre instrumentele menționate în paragraful anterior pentru a instala acest plugin.

  • 94 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here